«Θέλουμε να εμπνεύσουμε τους δημότες μας»

Petite Perle 300×250

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πατραμάνης μιλάει για το Μαλεβίζι που ονειρεύεται και θέλει να δει να γίνει πραγματικότητα

Έτοιμος να σηκώσει μανίκια είναι ο Νίκος Πατραμάνης, και να παίξει μπάλα και εκτός γηπέδου, αυτή τη φορά για την αυτοδιοίκηση. Με πλούσια εμπειρία στον τουρισμό, άρτιος γνώστης των προβλημάτων της περιοχής, ξεδιπλώνεις τις ιδέες του και τα όνειρά του για τον τόπο.

Πιστεύει ακράδαντα ότι σε αυτές τις εκλογές «'Ηρθε η ώρα να αναμετρηθούμε όχι αναμεταξύ μας αλλά με τα προβλήματα του τόπου».

Θεωρεί ότι αν ο κόσμος εμπνευστεί και γίνει κοινωνός της προσπάθειας σου, τότε σίγουρα θα ανταποκριθεί. Δεν αρκούν μόνο οι χρηματοδοτήσεις, όπως λέει, οι δημότες πρέπει να έχουν κίνητρο, και αυτό «θα το δώσει η παράταξη "Το Μαλεβίζι Μπορεί"».

Γιατί αποφασίσατε να κατέλθετε στις εκλογές και να ασχοληθείτε με τα κοινά; Είναι η πρώτη σας φορά;

Με τα κοινά στην αυτοδιοίκηση ασχολούμαι πρώτη φορά. Έχω όμως μια πλούσια εμπειρία από την ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο από την ομάδα του Αλμυρού και τις ακαδημίες, τις οποίες όλοι οι παράγοντες της ομάδας ενεργοποιήσαμε, προκειμένου να προσφέρουμε ευκαιρίες στα μικρά παιδιά. Διότι για μας ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.

Με την αυτοδιοίκηση αποφάσισα να ενεργοποιηθώ σε αυτή τη φάση, επειδή πιστεύω πως ο Δήμος μας έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες που θα φέρουν νέες προτάσεις, που θα αλλάξουν την πορεία πλεύσης που έχει μέχρι σήμερα ο Δήμος. Επιπλέον θα αναδείξουν τις δυνατότητες που συνολικά έχει ο τόπος του Μαλεβιζίου.

Υπόθεση πολλών ο τουρισμός

Ποια είναι τα πράγματα που θεωρείτε πως δεν έγιναν ή έγιναν λάθος από την απερχόμενη δημοτική Αρχή ώστε να χρειάζεται η αλλαγή της;

Δε θα σταθώ σε λάθη που έκανε η τωρινή δημοτική Αρχή, διότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα να αναλωνόμαστε στο παρελθόν και να χάνουμε πολύτιμο χρόνο τη στιγμή που οι δημότες του Μαλεβιζίου είναι ο καλύτερος κριτής γι' αυτό! Θα πω όμως ότι σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πράγματα στα οποία έχουμε μείνει πολύ πίσω σε σχέση με άλλους Δήμους της χώρας μας! Ο Δήμος μας, αγνοεί εδώ και χρόνια οποιοδήποτε πλάνο τουριστικής ανάπτυξης, που θα μπορούσε να βάλει τις βάσεις, βοηθώντας επιχειρηματίες και ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες, με νέες προοπτικές ανάπτυξης, τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο ότι η ευμάρειά του προέρχεται κατά ένα μεγάλο μέρος από τον τουρισμό.

Όταν λέμε τουριστική ανάπτυξη, δεν εννοώ μόνο τις τουριστικές περιοχές, αλλά και τα πανέμορφα γραφικά παραδοσιακά χωριά μας, που άλλοι δήμοι εκμεταλλεύονται στο έπακρο, χωρίς καν να έχουν τουριστικές περιοχές όπως έχουμε εμείς.

Στο Μαλεβίζι φιλοξενούμε κάθε εβδομάδα χιλιάδες τουρίστες, που και μόνο τη "σκόνη" τους να άφηναν στα χωριά μας, αυτό θα ήταν αυτομάτως μια κίνηση που θα άνοιγε εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, μέσω των καταστημάτων και λοιπών επιχειρήσεων.
Αυτό όμως χρειάζεται σχεδιασμό από το Δήμο, που θα καθίσουν μαζί με τους επιχειρηματίες, τα Τοπικά συμβούλια κάθε περιοχής, και γιατί όχι και το Δήμο αρχικό επενδυτή, όσον αφορά στην αρχική στήριξη του προγράμματος αυτού.

Από όσο μπορώ να γνωρίζω με αφορμή και την επαγγελματική μου ενασχόληση με τον τουρισμό, τα προηγούμενα έτη πέρασαν χιλιάδες τουρίστες από τα χωριά του Μαλεβιζίου, κάνοντας διάφορες εκδρομές. Όμως με θλίψη να πω, ότι τα χωριά του Μαλεβιζίου δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενηθεί ένας τουρίστας όπως χρειάζεται στις μέρες μας, ξεκινώντας από τα βασικά πράγματα έως τα πιο σύνθετα.

Κλείνω το τουριστικό κεφάλαιο, λέγοντας ότι τουρισμός δεν είναι να πάρεις μια τιμητική διάκριση για τις παραλίες σου και μόνο, δεν είναι τα μετάλλια, είναι συνολικά πως έχεις εντάξει έναν ολόκληρο Δήμο στον τουρισμό μαζί με τους πολίτες τους και τους επιχειρηματίες του.

Ειδικά σε αυτό τον τομέα, θέλουμε ένα Δήμο συμπαίκτη σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης, είτε σε επιχειρηματία, είτε σε Πολιτιστικό Σύλλογο, είτε σε οποιοδήποτε άλλο φορέα.

Με ποια κριτήρια επιλέξατε να βρεθείτε στο πλευρό του Μενέλαου Μποκέα; Τι σας έκανε να πιστέψετε πως είναι ο άνθρωπος εκείνος που μπορεί να πάει το Δήμο μπροστά;

Στο Μενέλαο Μποκέα αντικρίζω μια νέα πολιτική αντίληψη που απέχει κατά πολύ από ο,τιδήποτε συντηρητικό και τετριμμένο έχουμε συνηθίσει. Γιατί ο Μενέλαος είναι ένας από εμάς, αλλά ταυτόχρονα ένας άνθρωπος εξαιρετικά καταρτισμένος, επαγγελματικά αναγνωρισμένος, με γνώσεις πραγματικές σε ζητήματα καθημερινότητας και αντίληψη του τι σημαίνει αλλάζω και τι σημαίνει προσπαθώ να αλλάξω ριζωμένες αντιλήψεις δεκαετιών.

Χρησιμοποιεί ως κλειδί επιτυχίας λέξεις και αντιλήψεις όπως στρατηγικό σχέδιο, στοχευμένη διαχείριση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, αλλαγή νοοτροπίας, πάταξη πελατειοκρατίας, αλλά και αποτίναξη του αναμασήματος δικαιολογιών περί αρμοδιοτήτων. Είναι άνθρωπος με όραμα, με προτάσεις και πολύ όρεξη να εργαστεί και να αλλάξει ουσιαστικά τον μέχρι τώρα τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μαζί με το Μενέλαο Μποκέα δίνουμε έναν όμορφο αγώνα για να γίνει επιτέλους το Μαλεβίζι, ο τόπος που μας αξίζει γιατί "Το Μαλεβίζι Μπορεί", και χρειάζεται αλλαγή.

«Επιβάλλεται ο Δήμος να είναι παντού»

Πως οραματίζεστε το Δήμο Μαλεβιζίου μετά τις εκλογές σε περίπτωση που κερδίσει η παράταξη σας;

Αυτό που πραγματικά οραματίζομαι και το έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές και είναι και το σύνθημά μου, αν θέλετε, είναι ότι επιβάλλεται «ο Δήμος να είναι παντού». Θέλω να πω με αυτό ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε όχι μόνο τον ιστό των κεντρικών περιοχών ή χωριών, αλλά και τις περιοχές όπως οι Άγιοι Θεοδώροι, Άγιος Παντελεήμονας, Κολυβάς, Λινοπεράματα, Παναγίτσα, Άγιος Δημήτριος, Καραμανλή Μετόχι, Σκαφιδαρά, Πολύδροσο, Αμμουδάρα, και γενικότερα όλες τις περιοχές και τις απομακρυσμένες. Είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος μου αρέσει να γυρίζω σε όλες τις γειτονιές του Μαλεβιζίου, και πραγματικά θλίβομαι όταν βλέπω σε τι φανταστικό μέρος ζούμε και πως μένει στάσιμο στο χρόνο, επειδή δεν υπάρχει ένα πλάνο συγκεκριμένο.

Ονειρεύομαι ένα Δήμο που θα είναι μέσα στις "γειτονιές του κόσμου" και πιστέψτε με αν δώσεις στον Μαλεβιζιώτη την πρωτοβουλία και τον κάνεις ένα με το κέντρο λήψης των αποφάσεων, έχει τόσο φιλότιμο που θα αναδομήσουμε την κάθε μας περιοχή, χωριό και πόλη του Γαζίου όλοι μαζί με τα μέσα όλα του Δήμου και με τον εθελοντισμό.

Ο δημότης αγαπάει και πονάει τον τόπο του, τη γειτονιά του. Εμείς δε μένει παρά να συνομιλήσουμε και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί με σηκωμένα μανίκια και πολύ όρεξη. Στο τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ και στην κατάσταση που επικρατεί στο Γάζι με την αναρχία της κυκλοφορίας την ημέρα και ακόμα περισσότερο το βράδυ, αλλά και περιστατικά παραβατικότητας. Προτείνω ένα επιπλέον αστυνομικό τμήμα στην Ελευθερίου Βενιζέλου, που μόνο και με την παρουσία του θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργίατης πόλης.

Ποιος είναι ο Νίκος Πατραμάνης

Ο Νίκος Πατραμάνης έχει καταγωγή από το Καβροχώρι. Μεγάλωσε στην Αμμουδάρα, και τα μαθητικά του χρόνια τα πέρασε στο Τσαλικάκι και το Γάζι.
Είναι 33 ετών, παντρεμένος με ένα παιδί.
Επαγγελματικά ασχολείται με τον τουρισμό όντας ιδιοκτήτης γραφείου γενικού τουρισμού.
Είναι ηγετικό στέλεχος του Γυμναστικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγους "Αλμυρός". Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Ηρακλείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ