Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Κύρκος μιλά για όσα έγιναν κι όσα σχεδιάζονται στο Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

Για το Θανάση Κύρκο, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαλεβιζίου, δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Είναι ο άνθρωπος που περνά περισσότερο χρόνο στην Αθήνα, στα υπουργεία, διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις για έργα στο Μαλεβίζι παρά στον τόπο του.

Συχνά πυκνά ο απερχόμενος δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, αναφέρεται στις ικανότητες του ευχαριστώντας τον για την επιτυχή έκβαση των επαφών του με υπουργεία με ζητούμενο την προώθηση έργων. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε μας μιλά για όλα εκείνα τα κριτήρια που θεωρεί πως πρέπει να κάνουν τους Μαλεβιζιώτες να ψηφίσουν ξανά την παράταξη του Κώστα Μαμουλάκη, για τις δυσκολίες που υπάρχουν και πως ξεπερνιούνται στη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων αλλά και για έργα που ήταν δύσκολα αλλά βρήκαν το δρόμο τους.

Ποιο θεωρείται πως είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της παρούσας δημοτικής Αρχής που πρέπει να κάνει τους Μαλεβιζιώτες να την εμπιστευθούν ξανά;

Η εμπειρία, η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία του Κώστα Μαμουλάκη και των συνεργατών του, αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα χαθεί ούτε μια ημέρα από τη συνέχιση της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου μας. Και νομίζω ότι και οι συμπολίτες μας έχουν καταλάβει ότι δεν είναι ώρα πειραματισμών και επιστροφή στο παρελθόν του διχασμού, της εσωστρέφειας και της μιζέριας. Το Μαλεβίζι πηγαίνει μπροστά, βρίσκεται στην κορυφή σε εθνικό επίπεδο σε απορροφητικότητα και μεγάλα έργα υποδομών και έχουν όλοι αντιληφθεί ότι αφού στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έγιναν τόσα πολλά και σημαντικά έργα, πολλά περισσότερα μπορούν να υλοποιηθούν στην επόμενη δημαρχιακή περίοδο. Ισόρροπα και πολύπλευρα σε κάθε γωνιά του Μαλεβιζίου.

Κανένα έργο δεν είναι εύκολο

Αν σας ζητούσαμε να ξεχωρίσετε δύο έργα για τα οποία δώσατε το μεγαλύτερο αγώνα και ως εκ τούτου θεωρείται μεγάλης σημασίας ποιά θα ήταν αυτά;

Τα αντιπλημμυρικά έργα του Γαζίου είναι το πρώτο. Έργο με μεγάλο κόστος, δύσκολο και πολύπλοκο.
Η λύση να το "σπάσουμε" σε τρία τμήματα, αποδείχτηκε εξαιρετική και ήδη το πρώτο κομμάτι χρηματοδοτήθηκε.
Ένα άλλο εξαιρετικά σημαντικό, είναι η Δημοτική Πινακοθήκη "Μπότης Θαλασσινός" στην Τύλισο. Έπρεπε να αλλάξει η χρήση του κτιρίου, να αποπερατωθεί και να γίνει λειτουργικό ως Πινακοθήκη, αλλά άξιζε τον κόπο.

Σήμερα, το Μαλεβίζι έχει μια ιδιόκτητη πινακοθήκη – κόσμημα και η Τύλισος μετατρέπεται σε πολιτιστική πρωτεύουσα που μπορεί και θα φιλοξενήσει καλλιτεχνικά γεγονότα υψίστης σημασίας. Αλλά και τα άλλα έργα που θεωρούνται "μικρά", για παράδειγμα οι αναπλάσεις που έχουμε κάνει σε όλους τους οικισμούς, είχαν τις δυσκολίες τους.

Γενικά, δεν υπάρχει εύκολο έργο. Και αυτό το γνωρίζαμε απ' όταν τα σχεδιάσαμε, το 2011.
Με μεθοδικότητα όμως, με ένα οραματικό σχέδιο, αγαστές συνεργασίες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και πολύ δουλειά, μπορούμε σήμερα να λέμε ότι καταφέρνουμε και υλοποιούμε αυτό το πλάνο.

«Έχουμε δώσει μεγάλο αγώνα»

Πόσο δύσκολη ή εύκολη ήταν από τη μεριά σας η διεκδίκηση κονδυλίων για την εκτέλεση έργων στο Δήμο Μαλεβιζίου και γενικότερα η διαχείριση των οικονομικών σ ένα μεγάλο Δήμο με απαιτήσεις σε πολλά και διαφορετικά έργα;

Εξαιρετικά δύσκολο. Δουλεύουμε μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον με δήμους απ' όλη την Ελλάδα να διεκδικούν τους ήδη μειωμένους πόρους. Καταφέραμε όμως τα καλύτερα αποτελέσματα γιατί είχαμε προετοιμαστεί σωστά, εκπονήσαμε ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες μελέτες, πιέσαμε, τρέξαμε, κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να φέρουμε χρήματα για έργα στον τόπο μας. Σε αυτό, βοήθησε και η εμπειρία του δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη.

Ήξερε πως να κινηθεί, τι να προσέξει, που να δώσει βάση και ξεπερνούσαμε τους διάφορους σκοπέλους που υπάρχουν σε αυτά τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Και έχουμε ακόμα κι άλλες μελέτες, έτοιμες και ώριμες για ένταξη, γι' αυτό και βλέπετε ότι μόλις ανοίγει ένα νέο πρόγραμμα, είμαστε από τους πρώτους που καταθέτουμε τις προτάσεις μας.

«Δεν υπάρχουν διακρίσεις στις προτεραιότητες»

Ποιές είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση που σας εμπιστευθούν εκ νέου οι Μαλεβιζιώτες στις εκλογές του Μαΐου;

Είναι πολλές και σημαντικές, περιγράφονται άλλωστε και αναλυτικά στο πρόγραμμά μας. Εν συντομία, μετά τα μεγάλα και σπουδαία έργα υποδομών, σειρά έχουν τα σημαντικά της καθημερινότητας. Για παράδειγμα έπειτα από τα πολλά χιλιόμετρα δικτύων που κατασκευάσαμε, η αστική οδοποιία μας χρειάζεται βελτίωση.
Κατασκευάσαμε πολλά νέα σχολεία, οι ανάγκες όμως μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν. Στον πολιτισμό, δημιουργήσαμε δομές σε πολλούς οικισμούς, τις οποίες θέλουμε να συνδέσουμε μεταξύ τους, τόσο τουριστικά, όσο και εκπαιδευτικά.

Ποιος είναι ο Θανάσης Κύρκος

Ο Θανάσης Κύρκος γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στην Τύλισο Μαλεβιζίου.Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Φούρναρη και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά. Το 2009 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Το 2012 παρακολούθησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης Πολιτική Ανάλυση, Δημόσιες και Ευρωπαϊκές Πολιτικές.

Από το 2012 είναι Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου με κύριες αρμοδιότητες:

  • Τις Οικονομικές, Διοικητικές υπηρεσίες & ΚΕΠ
  • Τις Υπηρεσίες Προγραμματισμού και Οργάνωσης
  • Τις αποκεντρωμένες Δημοτικές Υπηρεσίες της Δημοτικής ΕνότηταςΤυλίσου
  • Την εποπτεία της εξέλιξης των έργων – μελετών και των εργασιών που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα Τυλίσου
  • Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Επίσης είναι Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαλεβιζίου.
Έχει διατελέσει: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, αντιπρόεδρος στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού (ΔΟΠΠΑΜ), εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα γεωργικής ανάπτυξης και κτηνοτροφίας, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στα θέματα Νεολαίας και Εθελοντισμού, μέλος του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (ΔΕΥΑΜ), μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου, πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφορίας του Δήμου Μαλεβιζίου.
Επίσης είναι μέλος στα διοικητικά συμβούλια:
Του "ΑΚΟΜΜ- ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Α.Α.Ε ΟΤΑ"
Στην "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ HΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Α.Ε Ο.Τ.Α"
Στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ "ΠΛΟΗΓΟΣ"

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ