Ο υποψήφιος Βαγγέλης Κουβίδης περιγράφει το όραμα του για το Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

"Πρέπει να διευκολύνουμε τον πολίτη
στα καθημερινά του προβλήματα"

Ο Βαγγέλης Κουβίδης ανήκει στη νέα γενιά υποψηφίων που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του Μενέλαου Μποκέα κι είναι από εκείνους τους ανθρώπους που βλέπουν την αυτοδιοίκηση μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς και κοντά στους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Οραματίζεται ένα Μαλεβίζι με ισόρροπη ανάπτυξη, με ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε οικισμού του, με εξωστρέφεια και κυρίως με συνθήκες που θα κάνουν τα πλούσιο σε φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους τόπο του, να πάρει τη θέση που του αξίζει στον τουριστικό χάρτη της Κρήτης.

Τον συναντήσαμε και μας μίλησε για το πώς βλέπει το Μαλεβίζι την επόμενη ημέρα, για όσα πιστεύει πως δεν έγιναν ή έγιναν αποσπασματικά από την απερχόμενη δημοτική Αρχή αλλά και για το Μενέλαο Μποκέα στο πρόσωπο του οποίου είδε έναν άνθρωπο με κοινές αναφορές μ' εκείνον, για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένας σύγχρονος δήμος.

Γιατί αποφασίσατε να κατέλθετε στις εκλογές και να ασχοληθείτε με τα κοινά; Είναι η πρώτη σας φορά;

Η αλήθεια είναι ότι είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά στο κομμάτι της αυτοδιοίκησης καθώς ως φοιτητής είχα ασχοληθεί με ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος των φοιτητών, πράγμα όμως που είναι εντελώς διαφορετικό. Αυτή τη φορά ο λόγος που μ' έκανε να αναμειχθώ ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν εκτός από τη προσωπική διάθεση για προσφορά στα κοινά και ο ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης "Το Μαλεβίζι Μπορεί" και υποψήφιος δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας.

Αυτό που αντιπροσωπεύει και πρεσβεύει, δηλαδή το όραμα του για το Μαλεβίζι, οι φρέσκιες ιδέες και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να τεθεί σε τροχιά αληθινής ανάπτυξης ο δήμος είναι πράγματα που συμβαδίζουν, εν πολλοίς, με αυτό που κι εγώ ως νέος άνθρωπος έχω στο μυαλό μου και οραματίζομαι για τον τόπο μου.

Ο Δήμος οφείλει να είναι δίπλα στους δημότες

Πως οραματίζεστε το Δήμο Μαλεβιζίου μετά τις εκλογές σε περίπτωση που κερδίσει η παράταξη σας;

Ως νέος άνθρωπος και γονέας, οραματίζομαι να δημιουργήσουμε τις βάσεις για να μπορεί ένας νέος να παραμείνει στο Μαλεβίζι και να μπορεί να δημιουργήσει σε αυτό. Αυτό σίγουρα θέλει χρόνο, όμως το πλάνο το οποίο παρουσιάζουμε, είναι προς αυτή τη κατεύθυνση. Επιπλέον όσον αφορά στα καθημερινά προβλήματα πρέπει να διευκολύνουμε τον πολίτη κάθε περιοχής πέρα από ιδεολογικές αντιλήψεις. Πρέπει επιτέλους ο δήμος να λειτουργεί στα πρότυπα της εποχής μας.

Οφείλει και πρέπει να είναι δίπλα στους δημότες του κι αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Υποχρέωση μας, σαν πολίτες και σαν δημότες, είναι να αφήσουμε μια παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Επιτέλους πρέπει να οικοδομήσουμε το Μαλεβίζι της επόμενης δεκαετίας.

Ο Μενέλαος Μποκέας έχει ανοικτούς ορίζοντες σκέψης

Με ποια κριτήρια επιλέξατε να βρεθείτε στο πλευρό του Μενέλαου Μποκέα; Τι σας έκανε να πιστέψετε πως είναι ο άνθρωπος εκείνος που μπορεί να πάει το Δήμο μπροστά;

Δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που μου αρέσει να μηδενίζω καταστάσεις. Κάθε άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά έχει τα οράματα και τις ιδέες του. Σκοπός είναι αυτά να γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση και σύμφωνα με τις ανάγκες και προτεραιότητες που υπάρχουν.

Ο κ. Μαμουλάκης σίγουρα είχε το όραμα του, έκανε αυτά που πίστευε ότι θα βελτίωναν την καθημερινότητα του Μαλεβιζίου όμως θεωρώ πως γενικότερα ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση, αναφορικά με την πολυεπίπεδη αξιοποίηση του Μαλεβιζίου. Ο Μενέλεαος Μποκέας αντίθετα, είναι ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος βλέπει με διαφορετική οπτική τα τρέχοντα δεδομένα που υπάρχουν.

Το πρώτο που διαπίστωσα μιλώντας μαζί του, είναι οι ανοιχτοί ορίζοντες, σκέψης σε οποιαδήποτε ιδέα του προταθεί. Δεν τον χαρακτηρίζει ο παλιός τρόπος διαχείρισης της εξουσίας. Με τους άξονες που έχει παρουσιάσει, στο έως τώρα πρόγραμμα, σκοπός του είναι να αναδείξει τον τόπο μας σε όλα τα επίπεδα, όπως για παράδειγμα το κομμάτι του τουρισμού που θεωρώ πως είναι παραμελημένο, καθώς και στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα όπου έχει πολλά να προσφέρει στο Μαλεβίζι, αλλά και σ' εκείνο της αναβάθμισης και προώθησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε κάθε γωνιά του Δήμου.

Σκοπός είναι επιτέλους να εκλείψει η εσωστρέφεια και να αναδείξουμε το Μαλεβίζι έτσι όπως του αξίζει. Τέλος, ο Μενέλαος Μποκέας λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει σε κάθε συνεργάτη του από ποια θέση και με γνώμονα ποιες γνώσεις και δεξιότητες μπορεί να προσφέρουν στον τόπο. Άλλωστε έχει επιλέξει υποψηφίους που μπορούν να ανταπεξέλθουν απόλυτα στα θέλω του.

Ποια είναι τα πράγματα που θεωρείτε πως δεν έγιναν ή έγιναν λάθος από την απερχόμενη δημοτική Αρχή ώστε να χρειάζεται αλλαγή της;

Όσα έγιναν από την απερχόμενη δημοτική Αρχή, που κανείς δεν αμφισβητεί πως έγιναν πράγματα, πιστεύω πως δεν είχαν τη σωστή στόχευση. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον τουρισμό. Το τουριστικό προϊόν που λέγεται Μαλεβίζι δεν έχει βγει προς τα έξω ολοκληρωμένα. Ναι μεν ο τόπος μας προσφέρει τον ήλιο και τη θάλασσα όμως δεν είναι μόνο αυτά. Το Μαλεβίζι έχει όλες τις προδιαγραφές για να αναπτύξει σε κάθε του έκφραση όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, από τον ιατρικό τουρισμό, το συνεδριακό τουρισμό μέχρι τον τουρισμό υπαίθρου και το φυσιολατρικό.

Ακόμα και το κομμάτι του πολιτισμού που σχετίζεται με τις αρχαιότητες του Μαλεβιζίου δεν έχει καταφέρει, δυστυχώς, η δημοτική Αρχή να το προβάλει αποτελεσματικά, με συνέπεια αυτός ο θησαυρός να παραμένει σχεδόν άγνωστος και ανεκμετάλλευτος τουριστικά. Για όλα αυτά πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές και δίκτυα που θα κάνουν γνωστό το Μαλεβίζι σε όλο τον κόσμο. Πρέπει η τεράστια ποικιλομορφία του τόπου μας να αναδειχθεί και να γίνει πηγή ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Κουβίδης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης με καταγωγή από την Τύλισο Μαλεβιζίου. Πατέρας του ο ιατρός-γαστρεντερολόγος Ευάαγγέλος Κουβίδης και μητέρα του η Ελένη Κουβίδη πρώην διευθύνουσα του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπάρι της Ιταλίας.

Σήμερα εργάζεται ως Επιμελητής στη Μ/Γ Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ως Μαιευτήρας-Γυναικολόγος. Είναι παντρεμένος με την Ευδοξία Χλιάρα, ιατρό στο Βενιζέλειο με την οποία έχει αποκτήσει ένα γιό. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Ασχολούνταν επί σειρά ετών σε ερασιτεχνικό επίπεδο με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ