Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα της χρονιάς του Ζαρού

Petite Perle 300×250

Του Μάνου Κασαπάκη

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών στο τοπικό πρωτάθλημα και σίγουρα αυτό της χρονιάς που διανύουμε πραγματοποιήθηκε στην Μεσσαρά, εκεί όπου ο Ζαρός επικράτησε με 5-3 του ΠΑΟΚ στην 6η και τελευταία αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΗ και των πλέι οφ ανόδου.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Κόκκινου περιμένει την απόφαση για άνοδο δύο ομάδων, ώστε να πανηγυρίσει με την σειρά του την άνοδο, κάτι που έκανε και ο Πόρος μετά το 0-1 επί του Αλμυρού στο Γάζι. Στην αντίπερα όχθη, η Κρουσανιώτικη ομάδα παρά το πολύ δυνατό και το γρήγορο 0-2 των πρώτων λεπτών, δεν κατάφερε να "αντισταθεί" στην ολική αντεπίθεση των πρασίνων γνωρίζοντας μοιραία την ήττα που της δίνει την 4η θέση στα πλέι οφ με 9 βαθμούς. Η χρονιά του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική και αξίζει συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εκπληκτικός με τους ποδοσφαιριστές του Ζαρού και του ΠΑΟΚ να παίζουν καταπληκτικό ποδόσφαιρο με την μπάλα να είναι πάνω-κάτω αφήνοντας ικανοποιημένο το κενό που γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο και τις εξέδρες του!

Πρώτη καταγεγραμμένη ευκαιρία στο 3ο λεπτό με την ατομική ενέργεια και το σουτ του Καλομοίρη να αποκρούεται από τον Δημητριάδη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με τον Ανωγειανάκη να πασάρει στον Κοζυράκη ο οποίος δεν κατάφερε να σουτάρει.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, σέντρα-σουτ από τα αριστερά από τον Καουκάκη με δυσκολία σε κόρνερ έδιωξε ο Χατζιδάκης.

Δύο λεπτά αργότερα, 12', ο Κεφαλούκος με "αρχοντική" κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ γράφοντας το 0-1 βάζοντας σε ρόλο οδηγού το σύνολο του Νίκου Σουργιά. Στο 21ο λεπτό ο Ποτηράκης οδήγησε με την μπάλα στην κατοχή του και πάτησε περιοχή το σουτ του όμως δεν ανησύχησε τον Δημητριάδη που μπλόκαρε εύκολα.

Στο σημείο που το ρολόι έδειξε 23' λεπτά υπήρξε μικρή διακοπή από τον διαιτητή Κολυτά για να πιουν νερό οι 22 ποδοσφαιριστές. Ένα λεπτό πριν τα τριάντα, στο 29' ένα εκπληκτικής ομορφιάς γκολ από τον Βασίλη Παπαδάκη. Ο έμπειρος μέσος έκλεψε την μπάλα και με ένα καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ από μακρινή απόσταση κρέμασε τον Χατζιδάκη και έγραψε το 0-2, με τον Δ. Κόκκινο να δίνει συγχαρητήρια στον παίκτη του ΠΑΟΚ για το γκολ του.

Από αυτό το σημείο αυτό και έπειτα ο Ζαρός ανέβηκε πάρα πολύ στο γήπεδο και άμεσα μπήκε εκ νέου στο παιχνίδι. Πέντε λεπτά αργότερα στο 34' απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουρουθιανάκη ασταθής απόκρουση του Δημητριάδη και στην επαναφορά ο Μόντι με δυνατό σουτ μείωσε σε 1-2 βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι.

Και δεν έφτανε αυτό στον ΠΑΟΚ αλλά ήρθε και η ισοφάριση στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45+3 (48'), ο Καλεμάκης με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-2, σκορ ημιχρόνου.

Πρώτη ευκαιρία της επανάληψης, στο 52' φάση διαρκείας για τους πράσινους, σέντρα Κουρουθιανάκη και σουτ Παραθύρα μέσα από την περιοχή και άουτ. Στο επόμενο λεπτό ακριβώς ο Καουκάκης από καλή θέση δεν έκανε το κοντρόλ όπως θα ήθελε με τον Χατζιδάκη να μπλοκάρει. Στο 59' σουτ Καουκάκη ψηλά άουτ η μπάλα ενώ στο επόμενο αμέσως λεπτό κεφαλιά Καλομοίρη από κοντά ψηλά άουτ. Η πίεση του Ζαρού συνεχίστηκε και στο 62' πάσα Καλομοίρη, προς τον Χριστοφοράκη ο οποίος έκανε το σουτ μεγάλη απόκρουση από τον Δημητριάδη.

Ο πλουραλισμός που υπήρξε από πλευράς Ζαρού που είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ, συνεχίστηκε στο 67ο λεπτό, σέντρα Κουρουθιανάκη και κεφαλιά Καλομοίρη και κάπως έτσι γράφτηκε το 3-2, με τους γηπεδούχους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ. Δύο λεπτά μετά άμεση απάντηση από τον ΠΑΟΚ με το τρομερό σουτ του Ανωγειανάκη να αποκρούεται δύσκολα από τον Χατζιδάκη.

Η ομάδα της Μεσσαράς στο 71ο λεπτό βρήκε και τέταρτο γκολ, με το άψογο του ακούραστου Κουρουθιανάκη που σημείωσε το 4-2. Η Κρουσανιώτικη ομάδα πολύ γρήγορα ξαναμπήκε για τα καλά στο παιχνίδι χάρις στην γκολάρα του Παπαδιού που με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο "Γ" της εστίας του Χατζιδάκη για το 4-3 στο 73'!

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, το παιχνίδι είχε και άλλες συγκινήσεις αλλά και ένα γκολ ακόμα για να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα ενός τρομερού αγώνα. Στο 82' λάθος γύρισμα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Ποτηράκης πρόλαβε την έξοδο του Δημητριάδη και με πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 5-3, κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τέλος, να σημειώσουμε πως δοκάρι για τον ΠΑΟΚ είχε στο 93' ο Παπαδάκης Β. με μακρινό σουτ.

Ο Ζαρός κατέβαλε την δεύτερη θέση των πλέι-οφ με 13 πόντους με τον ΠΑΟΚ να μένει 4ος με 9 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΖΑΡΟΣ: Χατζιδάκης, Αλμπαντάκης, Κουρουθιανάκης, Χαμαλάκης, Καλεμάκης, Φραγκιαδουλάκης, Χριστοφοράκης (87' Λεμονάκης), Μόντι (92' Καραμανιτάκης), Ποτηράκης, Παραθύρας (92' Ζωγραφάκης), Καλομοίρης (84' Αναγνωστάκης)

ΠΑΟΚ: Δημητριάδης, Φράγκος, Νικηφόρος (87' Λιακάκης), Παπαδιός, Βασιλείου, Κεφαλούκος, Κοζυράκης, Σούρσος (61' Μπελαδάκης), Καουκάκης, Παπαδάκης Β., Ανωγειανάκης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ