"Το Μαλεβίζι στο κέντρο της Κρήτης στολίδι που αξίζει να αγκαλιαστεί από όλους"

Petite Perle 300×250

Το Μαλεβίζι μας βρίσκεται στο κέντρο της Κρήτης και είναιστολίδι που αξίζει να αγκαλιαστεί από όλους μας. Αποτελεί πόλο έλξης για επιχειρηματίες πάσης φύσεως και επενδυτές και καθώς αναπτύσσεται ραγδαία οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε με σεβασμό και αξιοπρέπεια σε όλες τις προκλήσεις χρόνου, πίεσης και ικανότητας και να πολλαπλασιάζουμε τα θετικά που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές.

Αγαπητέ συμπολίτη, παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, μας δίνεται η δυνατότητα καθώς ο Δήμος μας στελεχώνεται από προσωπικό με εμπειρία και γνώσεις αλλά και η Δημοτική Αρχή προσφέρει στο μέγιστο τα εχέγγυα για μία αλματώδη ανάπτυξη, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για να κρατήσουμε τους νέους μας εδώ οικοδομώντας τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες για να ζούμε σε έναν τόπο που μας αξίζει, εμείς και τα παιδιά μας. Είναι αναγκαίο βέβαια και εμείς οι ίδιοι να εξελισσόμαστε, να επενδύουμε στη γνώση, να επενδύουμε χρόνο στα κοινά και θέτουμε συγκεκριμένους στόχους που βάση θα έχουν το κοινό καλό του τόπου.

Ο τόπος μας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους.Στον τουριστικό τομέα, που είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας διαθέτουμε υποδομές και συνεχώς δημιουργούνται και νέες. Διαθέτουμε χιλιόμετρα παραλιών καιδιεθνή βραβεία με πιο πρόσφατα τα δύο βραδεία που λάβαμε στην Στοκχόλμη στα Greek Travel Awards τον πρόσφατο Φεβρουάριο, στις κατηγορίες καλύτερος προορισμός παραλίας «Best BeachDestination» και καλύτερος πολιτιστικός προορισμός «Best CultureDestination».  Διαθέτουμε επίσης το έμψυχο υλικό, νέους που έχουν μορφωθεί και έχουν ταξιδέψει και εργασθεί και στο εξωτερικό εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους στον εργασιακό τομέα.Όσον αφορά τον γεωργικό τομέα, τα ελαιόδεντρα και οικαλλιέργειεςμας επίσης ξεχωρίζουν σε διεθνές επίπεδο.Πρέπει όμως να υπάρξει καλύτερη οργάνωση και πρωτοβουλίες ώστε το λάδι να περνάει από όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας, ελέγχου και συσκευασίας ώστε να φεύγει από εδώ έτοιμο να πουληθεί στην τιμή που του αξίζει. Τέλος, οι διάφοροι γυναικείοι συνεταιρισμοί (λ.γ.σε Μάραθος, Κορφές και Κρουσώνα) και οι Σύλλογοι των Κοινοτήτων προσπαθώντας υπέρ το δέονκαταφέρνουν να μας εντυπωσιάζουν. Με άλλα λόγια, γνωρίζεις καλά ότι η αλλαγή που θέλουμε είναι εδώ και είναι θέμα απόφασης και προσωπικήςκαι συλλογικής προσπάθειας και από όποιο πόστο και αν είμαστε πρέπει να ασκούμαστε καθημερινά στην καλυτέρευση της ποιότητας των υπηρεσιών μας.

Αγαπητέ συνδημότη ήρθε ή ώρα να καταλάβουμε οτι το πρόβλημα δεν είναι ο δρόμος που ταλαιπωρήθηκε από τις τόσες φετινές βροχέςαλλά η νέα αντίληψη που πρέπει να υιοθετηθεί και να καλλιεργηθείγια τα θέματα που πρέπει να αρχίσουν να μας απασχολούν! Εγώ προσωπικά χαίρομαι για τις υπάρχουσες αλλά επιθυμώ αχόρταγα ακόμη περισσότερες κοινωνικές δομές για μικρούς και μεγάλους. Θέλω να εργαστούμε μαζί για περισσότερους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους προσφερόμενους στην Τρίτη Ηλικία και στα ΑΜΕΑ, περισσότερα νέα σχολικά κτίρια όλων των βαθμίδων και λαογραφικά μουσεία, αθλητικά κέντρακαι χώρους ψυχαγωγίας όπως η νέα και ζηλευτή για πολλούς άλλους Δήμους, Δημοτική Πινακοθήκη της Τυλίσου"Μπότης Θαλασσινός". Σε κάθε σημείο του Δήμου μας πρέπει δημιουργηθούν κοινόχρηστοιχώροι και πλατείες, χώροι ψυχαγωγίας πουνα περιβάλλονται από πράσινους πνεύμονες καθώς ο τόπος μας το επιτρέπει. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις περιοχές μας από το βουνό έως την θάλασσα, το ξωκκλήσια, τα οροπέδια, τα ποταμάκια έως καταφέρουμε ο Δήμος να αποκτήσει το BrandName που τόσο του αξίζει.Η εργασία που έως τώρα έχει γίνει από τη Δημοτική μας Αρχή με εντυπωσιάζει και πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

Τέλος,  όμως αυτό που για εμένα είναιεκ των ουκ άνευ είναι να δημιουργηθεί σε όλους μας ένα αίσθημα αλληλεγγύης, σύμπραξης και ομοψυχίας που θα έχει ως αποτέλεσμα το να εργαζόμαστε από κοινού ώστε οι επιχειρήσεις να αναπτύσσονται υγιώς ώστε να μειωθεί όσον το δυνατόν το ποσοστό ανεργίας και οι νέοι μας να παραμένουν εδώ να αξιοποιούν και να εξαργυρώνουν εδώ τις γνώσεις που με κόπο έχουν αποκτήσει. Θα πρέπει όλους να μας κυριεύσει μία «πείνα» ευημερίας όχι του εγώ, αλλά του εμείς, του εσύ και εγώ, σε έναν τόπο που θέλουμε να ζούμε και να ζήσουμε μαζί. Αυτό είναι για εμένα το στοίχημα της ανάπτυξης που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας.

Με εκτίμηση, Ευαγγελία – Άννα Ορφανουδάκη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μαλεβιζίου

Νέοι Δρόμοι, με Κώστα Μαμουλάκη

Υ.Γ. Κάθε προτροπή, άποψη ή προβληματισμός είναι δεκτά και θα χαρώ να τα συζητήσουμε ώστε να πάμε την κοινωνία μας παραπέρα. Πιο ψηλά, με ευημερία και αξιοπρέπεια.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ