Άλλη μια εσκεμμένη εγκατάλειψη κουταβιών από κάτοικο του Γαλατά Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Petite Perle 300×250

Η κυρία Καλλιόπη Μαραβελάκη μας γράφει:

Στις 18 Μαϊου κληθήκαμε από κατοίκους του χωριού του Γαλατά να βοηθήσουμε στην προώθηση προς υιοθεσία κουταβιών που είχε γεννήσει μια αδέσποτη σκυλίτσα. 

Την επόμενη ημέρα βρεθήκαμε εκεί και με την βοήθεια δυο εξαιρετικών κυρίων από το χωριό, προσπαθήσαμε να βρούμε τα κουτάβια, αλλά το μόνο που συναντήσαμε ήταν η τρομαγμένη σκυλίτσα-μάνα των κουταβιών, που δεν μας άφηνε να την πλησιάσουμε. Υποθέσαμε ότι κάτι είχε συμβεί στα σκυλάκια και δεν κάναμε λάθος.

Αργότερα, ενώ τυχαία περάσαμε από άλλη περιοχή του Δήμου Μινώα, συναντήσαμε πέντε τρομαγμένα κουταβάκια, τα φροντίσαμε και τα ταϊσαμε, ενώ ήρθαμε σε επαφή με τα μέλη της Κιβωτού του Μινώα που φροντίζουν τα αδέσποτα της περιοχής, έτσι ώστε τα κουτάβια να βοηθηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Προσπαθώντας δε να μάθουμε την προέλευση των πέντε κουταβιών και έχοντας μιας από ένστικτο υποψία, επικοινωνήσαμε με κατοίκους του Γαλατά και τους ζητήσαμε να δουν τις φωτογραφίες των κουταβιών. Κάποιες ώρες αργότερα λάβαμε το μήνυμα ότι όντως αυτά ήταν τα κουταβάκια της αδέσποτης σκυλίτσας στο Γαλατά.

Εγώ τώρα έχω άδικο να αναρωτιέμαι, πώς σε αυτό το χωριό, με τους καλούς κατοίκους και τα τόσα χαλάσματα που μπορούσαν να φιλοξενήσουν τη μαμά με τα κουτάβια, βρέθηκε πάλι ένας ανόητος κάτοικος, που λογικά είναι ο ίδιος ανόητος με τις προηγούμενες φορές που είχαμε κακοποιητική εγκατάλειψη στο Γαλατά, που πήρε τα κουτάβια από τη μητέρα τους και τα πέταξε μακριά της, καταδικάζοντας τα σε θάνατο;

Και ευλόγως αναρωτιέμαι. Δεν θα πρέπει οι κάτοικοι να φρόντιζαν αμέσως να πάρουν πίσω τα κουτάβια, να τα ενώσουν πάλι με την σκυλομάνα μέχρι να μεγαλώσουν και να τα προστατεύσουν από τον ανόητο συγχωριανό τους, μέχρι η Ζωόφιλη Δράση και η Κιβωτός του Μινώα να τους βρούμε σπίτι;

Δεν θα έπρεπε τέλος, οι κάτοικοι του Γαλατά να φροντίσουν να περιθωριοποιήσουν αυτόν τον άνθρωπο, που δεν σέβεται τις ζωές των εμβύων όντων στην περιοχή τους, καθώς μάλιστα η συμπεριφορά του δεν κάνει τίποτε άλλο από το να στιγματίζει τον οικισμό με επαναλαμβανόμενες κακοποιήσεις ζώων και μάλιστα μικρής ηλικίας;

Για την ιστορία αναφέρω ότι επί δυο ημέρες επισκεπτόμαστε το Γαλατά για να βρούμε και να πιάσουμε τη σκυλομάνα, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πλέον, είναι να παρακαλέσουμε όλους εσάς να υιοθετήσετε ή να βοηθήσετε στην υιοθεσία από γνωστούς σας των όμορφων μικρόσωμων κουταβιών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ