«Φόδελε – Το χωριό της παρακμής ή μήπως της εκμετάλλευσης ;»

Petite Perle 300×250

Πληροφορηθήκαμε για έργα που ψηφίστηκαν να γίνουν στο χωριό Φόδελε, από τον Δήμο Μαλεβιζίου, τα οποία είναι τα εξής :

  1. Τσιμεντοστρώσεις δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας
  2. Αντικατάσταση παλαιωμένων συλλεκτών δικτύου άρδευσης
  3. Αποκατάσταση δημοτικού κτιρίου Τ.Κ. Φόδελε
  4. Ασφαλτόστρωση δρόμου Φόδελε προς Μονή Αγ. Παντελεήμονα

Οι αποφάσεις για τα παραπάνω έργα είναι πολύ σημαντικές. Εκτός όμως από σημαντικές, θεωρούμε και αυτονόητο το γεγονός της διεκπεραίωσής τους από τον δήμο, στο σύνολό τους. Με λύπη μας όμως ανακαλύψαμε, ότι η χρηματοδότηση για τα έργα αυτά, θα γίνει από το κληροδότημα του Εμμανουήλ Ι. Μελισσείδη.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, εμείς σαν χωριό Φόδελε του δήμου Μαλεβιζίου, δεν δικαιούμαστε από τον δήμο αγροτική οδοποιία και τσιμεντοστρώσεις, όπως και τα υπόλοιπα χωριά του δήμου ; Δεν δικαιούμαστε αποκατάσταση συλλεκτών άρδευσης, από τα τέλη που πληρώνουμε κάθε τρίμηνο στον δήμο; Δεν δικαιούμαστε ανακαίνιση του δημοτικού μας κτιρίου από τα λεφτά που πληρώνουμε ανταποδοτικά στον δήμο; Πως αποφασίζετε ακόμα να δοθούν 222.000€, όπως ξεκάθαρα γνωστοποιήσατε, για να φτιαχτεί ένας περιφερειακός δρόμος του χωριού ;

Απορίας άξιον αποτελεί λοιπόν, πως μπορεί μια επταμελής (7) επιτροπή, εκ των οποίων παρόντες ήταν οι τέσσερις (4) εξ αυτών, να υπερψηφίζει την υλοποίηση των παραπάνω έργων, με χρήματα από ένα κληροδότημα, το οποίο ανήκει στους Φοδελιανούς. Και  όλα αυτά, μόλις δέκα μέρες πριν τις εκλογές !

Ιδανικό θα ήταν με αυτά τα λεφτά να γινόταν μια ολοκληρωμένη μελέτη για την ανάπλαση του οικισμού Φόδελε, για ηλεκτροδοτήσεις από την παραλία ως το χωριό αλλά και μέχρι το μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ( ElGreco ), για πολιτιστικό κέντρο και αθλητικές εγκαταστάσεις, έργα δηλαδή που αφορούν το σύνολο του χωριού και στόχο έχουν την βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου !

Με εκτίμηση,

Ανεξάρτητος συνδυασμός, τοπικό διαμέρισμα Φόδελε

Μέλη συνδυασμού

Ανδρέας Κοκκινάκης

Ειρήνη Μακρυδάκη

Ευαγγελία Μακρυδάκη

Ευτυχία Μαραθιανάκη

Χαράλαμπος Παντερής

Κωνσταντίνος Πλαϊτης

Κωνσταντίνος Σφακιανάκης

Εμμανουήλ Φακουκάκης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ