Γεννημένη για τα δύσκολα

Petite Perle 300×250

Η Εύη Αποστολάκη μιλά στη "Φωνή του Μαλεβιζίου"

Αν κάτι αναγνωρίζουν στην εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλο Εύη Αποστολάκη ακόμα και οι πολιτικοί της αντίπαλοι, είναι η αποτελεσματικότητά της στην διεκπεραίωση δύσκολων υποθέσεων.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης της εμπιστεύτηκε δύσκολα "χαρτοφυλάκια", όπως τα ηνία της ΜΑΕΔΗΜ, έργα πνοής στην Αγία Πελαγία (κόμβοι, διαπλάτυνση παραλίας, καταδυτικό πάρκο), που στην κυριολεξία τα σήκωσε στους ώμους της και τα έβαλε με το τέρας της γραφειοκρατίας και πολλά άλλα.

Η ίδια δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει τη μάχη της, αν οι πολίτες, της δώσουν την ευκαιρία, και τη νίκη στην παράταξη "Νέοι Δρόμοι", με δήμαρχο το Κώστα Μαμουλάκη.

Αυτή η επιδίωξη όπως δηλώνει δε γίνεται για εγωιστικούς λόγους. Απλά με αυτόν τον τρόπο θα έρθει το επιστέγασμα της εξαιρετικά σημαντικής προσπάθειας που έχει γίνει με μετρήσιμα αποτελέσματα. Αποτελέσματα που δεν θα είχαν έρθει, αν τα ηνία του Δήμου δεν τα είχε στα χέρια του ο Κώστας Μαμουλάκης, που για την ίδια είναι "σχολείο που την έκανε καλύτερο άνθρωπο".

Κυρία Αποστολάκη, από πολύ νωρίς είχατε ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσετε την πολιτική μόνο στο πλευρό του δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη. Γιατί έχετε τόση εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του;

Ο Κώστας Μαμουλάκης έχει πάθος για δημιουργία, χαρακτηριστικό στο οποίο συνταυτιζόμαστε, είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη εμπειρία, τη δυνατότητα να συνθέτει ομάδες και να δίνει πρωτοβουλίες σε ανθρώπους .

Για μένα είναι το καλύτερο σχολείο που έχω μέχρι τώρα στη ζωή μου και για την αυτοδιοίκηση και την καθημερινότητά μου. Θεωρώ ότι μαζί του έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος

Ο Κώστας Μαμουλάκης με την κοσμογονία των έργων που έχει κάνει, έχει χαράξει στρατηγικές και στόχους για να έχουμε ένα Μαλεβίζι ανεπτυγμένο ισόρροπα. Δεν κάνει διακρίσεις ο δήμαρχος. Για εκείνον και για εμάς όλους, είναι καθήκον να αναπτύξουμε τον τόπο μας , γι' αυτό δουλέψαμε όλοι μας. Δεν θα μπορούσα ποτέ μου να επιλέξω κάποιον άλλον επικεφαλής για να συμμετέχω μαζί του.

Οι στόχοι μας είναι κοινοί και μαζί συνεχίζουμε. Εκτιμώ όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, αλλά πάντα πρέπει να αποκτούν μια εμπειρία. Από το 1996 που άρχισα την πορεία μου στα κοινά, μέσα από τον Εμπορικό Σύλλογο, ποτέ δεν βιάστηκα να αναρριχηθώ. Είχα πάντα την υπομονή να μάθω και την επιμονή να εκτελέσω.

Κανείς δεν είναι αλάνθαστος

Σας κατηγορούν ότι αργήσατε να ξεκινήσετε ορισμένα έργα. Έχετε κάνει λάθη;

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι αλάνθαστος . Τα έργα τα οποία έπρεπε να διεκπεραιώσουμε είναι βαριά και δύσκολα, πολύ σημαντικά για τον τόπο. Ο βιολογικός της Αγίας Πελαγίας για παράδειγμα. Το έργο αυτό για να ξεκινήσει χρειάστηκαν εφτά χρόνια, για να πάρει όλες τις αδειοδοτήσεις. Τώρα που εκτελείται, συνεχίζει να έχει δυσκολίες. Πρόσφατα, ανακάλυψαν τέσσερις τάφους. Το έργο αυτό θέλει τεχνογνωσία για να μη μπει σε κίνδυνο.

Οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας δεν ήταν αρμοδιότητα μας, όμως ζητήσαμε και συμμετείχαμε σε όλες τις διαδικασίες που γίνονταν τα τελευταία χρόνια με το υπουργείο. Με αυτό το έργο ήμασταν με την ψυχή στο στόμα και το καταφέραμε με τις πιέσεις που ασκούσαμε . Τον ερχόμενο Μάιο ο εργολάβος πρέπει να το έχει ολοκληρώσει και να παραδοθεί σε χρήση.

Αυτή είναι η κορωνίδα;

Δε διστάζω να πω ναι. Το σήκωσα στους ώμους μου. Μου το "χρέωσε"ο δήμαρχος και από τότε έκανα αλλεπάλληλες επαφές στην Αθήνα. Έγινε όμως εξίσου σημαντική προσπάθεια και σε πολλά άλλα. Μου τρέχει η γραφειοκρατία …( γέλια)

Για τη διαπλάτυνση της παραλίας της Αγίας Πελαγίας χρειάστηκαν εγκρίσεις από δεκατέσσερα υπουργεία (!). Έχουμε και την άδεια εκτέλεσης τεχνικών έργων και θα βρούμε και τη χρηματοδότηση του 1,750 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Καταδυτικό πάρκο στο Μονοναύτη που μόλις χθες λάβαμε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και η δυνατότητα διερεύνησης για ένα ακόμα στο Θησέα, για να γίνει ένα δίκτυο.

Τελειώνουμε την επέκταση μόλου στην Παντάνασσα, που πέρα από τον αναπτυξιακό ρόλο αυτού του έργου, θα προστατευτεί και το λιμάνι από τις καιρικές συνθήκες, υπάρχει επίσης και το τουριστικό αγκυροβόλιο στη Λυγαριά.

Όσον αφορά στην Αμμουδάρα, ξέρουμε ότι υπάρχουν παράπονα αλλά δεν την έχουμε ξεχάσει. Θέλουμε αυτή η περιοχή να γίνει σημείο αναφοράς. Ήδη έχει γίνει η μελέτη για την ανάπλαση του παραλιακού. Κάνουμε το φεστιβάλ της γλυπτικής στην άμμο, ενώ σκοπό μας είναι να αναδείξουμε με αγώνες και το σημείο όπου είναι ο σύλλογος ιστιοσανίδας.

Επίσης δώσαμε ταυτότητα στις παραλίες της ΜΑΕΔΗΜ, φροντίσαμε για θέσεις ΑμΕΑ.

Το στοίχημα της επόμενης ημέρας

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι οι ιστορικές πολιτιστικές φυσιολατρικές διαδρομές σε όλο το Μαλεβίζι,που θα συνδέσουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας με τον τουρισμό. Να φτιάξουμε ένα δίκτυο για να συνδεθεί η ενδοχώρα με την παραλία.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε ήδη αναθέσει μουσειακή μελέτη για το μουσείο του Φόδελε για να αναβαθμιστεί η περιοχή, το Αρχαιολογικό μουσείο στο Γάζι, το οποίο έχει δωρεάν εισιτήριο, η δημοτική Πινακοθήκη και αρχαιολογικός χώρος της Τυλίσου, τα λαογραφικά μουσεία στο Σάρχο, στη Μονή και το Καμάρι, την αίθουσα τέχνης στο Μάραθος, να τα συνδέσουμε, να χαράξουμε διαδρομές και να τα επισκέπτονται οι επισκέπτες μας.

Ποια είναι η Αποστολάκη Εύη – Ευαγγελία

Γεννήθηκε το 1966, είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – ΑΣΟΕΕ. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ρώσικα. Διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση στην Αγία Πελαγία από το 1985 στον ξενοδοχειακό και εμπορικό τομέα. Είναι η μοναδική γυναίκα μέλος στο Δ.Σ. της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας – ΕΣΕΕ.

Από το 2014 υπηρετεί το Δήμο Μαλεβιζίου ως δημοτική σύμβουλος από τις θέσεις:

  • Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης – Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. με αντικείμενο την εξυπηρέτηση των λουομένων, με ασφάλεια, εγκαταστάσεις ΑμεΑ και ομοιόμορφο οικολογικό εξοπλισμό στις παραλίες της Αγίας Πελαγίας, της Λυγαριάς και του Μονοναύτη.
  • Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού με δράσεις για την ανάδειξη του πανέμορφου τόπου μας, των προϊόντων και των υπηρεσιών μας.
  • Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής με ιδιαίτερη συνεισφορά στην ίδρυση και οργάνωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου.
  • Μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας – Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ..
  • Μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Μαλεβιζίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ