Ο υποψήφιος Γιάννης Μαρής μιλά για το αύριο του Δήμου Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

«Οραματίζομαι το αυτονόητο, ένα Δήμο αξιοκρατικό»

Ο Γιάννης Μαρής είναι ένας νέος άνθρωπος που αποφάσισε να κατέλθει στις δημοτικές εκλογές, στο πλευρό του Μενέλαου Μποκέα, γιατί ονειρεύεται για το Δήμο Μαλεβιζίου, όπου ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, το αυτονόητο.

Όπως μας είπε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, αυτονόητο γι αυτόν είναι ένας σύγχρονος δήμος που υπηρετεί τον πολίτη, ένας δήμος με αξιοκρατία και με μια δημοτική αρχή όχι απλό διαχειριστή της καθημερινότητας αλλά διαμορφωτή της με όρους που εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών.

Γιατί αποφασίσατε να κατέλθετε στις εκλογές και ν' ασχοληθείτε με τα κοινά; Είναι η πρώτη σας φορά;

«Η συμμετοχή στα κοινά θεωρώ ότι αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση για τους πολίτες κάθε τόπου. Ανεξάρτητα από τον τρόπο ή τον ρόλο που μπορεί να έχει κάθε μέλος μια κοινωνίας, η συμβολή του πρέπει και μπορεί να είναι καθοριστική.
Αυτή η βασική αρχή που εκπορεύεται από την οικογένειά μου πολλά χρόνια τώρα, με κύριο εκφραστή τον πατέρα μου που έχει διαγράψει μια μακρά πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε έχοντας θεσμικό ρόλο είτε όχι, καθορίζει και τη δική μου στάση, ασχέτως αποτελέσματος των εκλογών της 26ης Μαΐου»
.

Ποια είναι τα πράγματα που θεωρείται πως δεν έγιναν ή έγιναν λάθος από την απερχόμενη δημοτική αρχή ώστε να χρειάζεται αλλαγή της;

«Αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης είναι τα λάθη, όπως και οι παραλείψεις. Το πρώτο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως παράταξη είναι να πούμε ότι, εμείς δεν θα υποπέσουμε σε κάποιο λάθος. Κάθε άνθρωπος βασίζεται στις ικανότητες και το ήθος που διαθέτει ή που δεν διαθέτει, προσπαθώντας να επιλύσει ή να διαχειριστεί καταστάσεις.
Άποψη μου είναι ότι, θα ήταν χρησιμότερο για τους συνδημότες μας να σταθούμε πρωτίστως στα πράγματα που έκαναν σωστά όλες οι προηγούμενες δημοτικές Αρχές από το να υιοθετήσουμε λογικές καμένης γης. Μια νέα προσπάθεια μπορεί να καρποφορήσει όταν βασιστεί σε γερά θεμέλια. Στο υγιές, αντί του σάπιου.
Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει ανάγκη από μακροχρόνιες πολιτικές σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσει να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει και να αναδείξει τις ικανότητες που διαθέτει. Τη δημιουργία δηλαδή "Παράδοσης" που θα αποτελέσει την πυξίδα για τους νέους κάθε γενιάς που θα τολμήσουν να ασχοληθούν ενεργά στο μέλλον με τον τόπο τους, όπως εμείς κάνουμε τώρα».

«Ο Μενέλαος Μποκέας με κέρδισε με το ήθος και την ακεραιότητα του»

Με ποια κριτήρια επιλέξατε να βρεθείτε στο πλευρό του Μενέλαου Μποκέα; Τι σας έκανε να πιστέψετε πως είναι ο άνθρωπος εκείνος που μπορεί να πάει το Δήμο μπροστά;

«Αυτό που με ώθησε να σταθώ στο πλευρό του Μενέλαου είναι κυρίως το ήθος του, η ακεραιότητα του χαρακτήρα που διαθέτει και η σαφήνεια του λόγου του. Ένας νέος, ικανός άνθρωπος με όραμα, ιδέες και τρομερή διάθεση να προσφέρει στον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και μεγαλώνει την οικογένειά του.
Ένας άνθρωπος που μπορώ να ταυτιστώ πλήρως μαζί του και να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στο δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης του Δήμου μας».

«Οι δημοτικές Αρχές οφείλουν να δημιουργούν και όχι να διαχειρίζονται»

Πως οραματίζεστε το Δήμο Μαλεβιζίου μετά τις εκλογές σε περίπτωση που κερδίσει η παράταξη σας;

«Οραματίζομαι το αυτονόητο. Έναν Δήμο με σύγχρονες, προσιτές και απλές λειτουργίες που θα μπορεί ο δημότης να χρησιμοποιεί τις δομές του χωρίς να συμβαίνει το αντίθετο, οι δομές να χρησιμοποιούν τον δημότη. Την αξιοκρατική στελέχωσή του από ανθρώπους με γνώμονα όχι την καταγωγή τους ή τον χώρο που ανήκουν αλλά τις γνώσεις και τις ικανότητες που διαθέτουν. Με δημοτικούς εκπροσώπους που θα λειτουργούν προς όφελος των πολιτών υιοθετώντας ανοιχτές, συμμετοχικές διαδικασίες για να ακούγεται και να αξιολογείται κάθε φωνή, κάθε πρόβλημα, κάθε ιδέα. Μια δημοτική Αρχή που να μη διαχειρίζεται απλά την καθημερινότητα αλλά να την δημιουργεί και να τη διαμορφώνει».

Ποιος είναι ο Γιάννης Μαρής

Ο Γιάννης Μαρής γεννήθηκε το 1990 και είναι το τρίτο παιδί του Γιώργου Μαρή και της Αναστασίας Σκουραδάκη με καταγωγή από τον Μυλοπόταμο. Μεγάλωσε στο Σκαφιδαρά Γαζίου, όπου ζει και δραστηριοποιείται έως σήμερα.

Αποφοιτώντας από το Ενιαίο Λύκειο Γαζίου εισάγεται σε Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας στην Αθήνα. Μετά το τέλος των σπουδών του ασχολείται ενεργά με τις επιχειρήσεις που διατηρεί η οικογένειά του στο Μαλεβίζι, επαναλειτουργώντας παράλληλα το πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων.

Από πολύ νωρίς, αναπτύσσει έντονη κοινωνική δράση, προσπαθώντας να συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση και την βελτίωση των συνθηκών στους τομείς ενασχόλησής του.

Το 2014, εκλέγεται στο συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυονερίου, τόπο καταγωγής της μητέρας του.
Είναι εκλεγμένο μέλος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ενώ παράλληλα συμμετέχει στο συμβούλιο του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου εκτελώντας χρέη ταμία, ρόλο που διατηρεί έως τώρα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ