Η πολιτική είναι οι άνθρωποί της

Petite Perle 300×250

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μπιζανάκης αποκαλύπτεται στη "Φωνή του Μαλεβιζίου"

Ένα γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στο Μαλεβίζι, είναι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στο πλευρό του Κώστα Μαμουλάκη, Γιάννης Μπιζανάκης, που σε αυτές τις εκλογές αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών. Όπως τονίζει ο ίδιος η ενασχόληση με τα κοινά θα έπρεπε να είναι ιερό καθήκον όλων.

Σε μια εποχή που η ενασχόληση με τα κοινά είναι δαιμονοποιημένη γιατί να αποφασίσει κάποιος να μπει στην πολιτική;

Μα είναι η εποχή που υποχρεωτικά σε στέλνει να ασχολείσαι με τα κοινά. Αν μετά από όσα έχουμε βιώσει, εξακολουθούμε να καθόμαστε σπίτι απαξιώνοντας τους πάντες, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Το να ζητάμε μια διαφορετική κοινωνία ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό που μας σερβίρεται ως υποχρεωτικό μενού, δεν μπορεί να δαιμονοποιηθεί από κανένα.

Υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος σημαίνει να θες να βοηθήσεις την μικρή κοινωνία που σε περιβάλει, τη γειτονιά σου. Να κάνεις δυο πράγματα να διευκολύνεις την καθημερινότητα των συνανθρώπων σου. Δεν πας να σώσεις την Ελλάδα. Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου. Κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί ιερό καθήκον όλων.

Όσοι με γνωρίζουν και ξέρουν τα κίνητρά μου και τις προθέσεις μου, στηρίζουν την επιλογή μου. Πρέπει να πείσουμε τους συνδημότες μας πως δεν ζητιανεύουμε την ψήφο τους στο βωμό της αυτοπροβολής, αλλά είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για μια καλύτερη γειτονιά. Ο λαός έχει τώρα το πάνω χέρι και ορθά απολογούμαστε σ' αυτόν για τις προθέσεις μας.

Σίγουρα υπάρχει αγνή πρόθεση να βοηθήσετε, να κάνετε το καλό. Δεν φοβάται όμως ο καθένας από εσάς ξεχωριστά ότι αργά ή γρήγορα θα αναγκαστείτε να βουτήξετε τα πόδια στο βούρκο;

Ας μην κρυβόμαστε. Ο "βούρκος" δεν βρίσκεται μονάχα στο χώρο της πολικής αλλά παντού στην καθημερινότητα μας. Ποιος δεν έχει αντικρύσει την λαμογιά, την πονηριά και την παρανομία στην ζωή του; Όμως η ιστορία, η νοοτροπία και η λογική της παράταξης μας και προσωπικά του καταξιωμένου δημάρχου μας κ. Κώστα Μαμουλάκη δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τέτοιες σκέψεις.

Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι πως θα αναγκαστώ να βουτήξω τα πόδια μου στο βούρκο. Πρώτον διότι δεν γίνεται να αναγκαστώ. Δεύτερον διότι ο ίδιος ο βούρκος δεν θέλει πάρε-δώσε μαζί μου.

Οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν ουτοπικό για "ένα" δημοτικό σύμβουλο να κάνει τη διαφορά. Πρακτικά τι μπορεί να κάνεις "ένας" δημοτικός σύμβουλος για τον τόπο του;

Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι "ένας" δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Όμως πολλές φωνές μαζί, σημαίνει μεγαλύτερη "ενέργεια" μέσα στο γήπεδο. Κανείς ακόμη και ο Μέσι δεν κέρδισε μόνος του κάτι. Πήρε βοήθεια από όλους. Η συμμετοχική διαδικασία είναι απαραίτητη. Αναφέρεις όμως τη λέξη ουτοπία που δεν συμπαθώ καθόλου. Νομίζω πως ένας δημοτικός σύμβουλος μέσα πάντα από τη συλλογική διαδικασία, μπορεί πρώτα από όλα να μεταφέρει το πρόβλημα, να ασκήσει πιέσεις, να δώσει αγώνες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών του, να προσφέρει ιδέες για αναδιαμόρφωση του Δήμου, να προτείνει λύσεις ως εκπρόσωπος των ανθρώπων που τον πίστεψαν, τον ψήφισαν και τώρα ήλθε η στιγμή να τους δικαιώσει.

Κύριε Μπιζανάκη. Πρώτη φορά έρχεστε σε επαφή μ την πολιτική ποια είναι η αίσθησή σας;

Η αίσθηση αν και πρωτόγνωρη, θα τη χαρακτήριζα ιδιαίτερα γόνιμη και δημιουργική. Μέσα από αυτή την ιδιαίτερη διαδικασία έχω έρθει σε επαφή με πολλούς συνδημότες μας και να αφουγκραστώ τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας στην καθημερινότητα του. Προσπάθεισα να είμαι καλός ακροατής και αναπτύξαμε ένα δημιουργικό διάλογο.

Κύριο μέλημα μου ήταν να κινητοποιήσω και να πείσω τους πολίτες ότι η βελτίωση της ζωής μας και της κοινωνίας μας, θα προέλθειμέσα από συλλογική προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας.

Ποια είναι τα δικά σας καλά στοιχεία τα οποία θα ήταν χρήσιμα στον Δήμο;

Δεν είναι εύκολο κανείς να μιλά για τον εαυτό του και τα θετικά του στοιχεία και μη με βάζετε στην διαδικασία να πω ότι διαθέτω το τάδε στοιχείο ή το δείνα. Εξάλλου η αυτοπροβολή δεν υπήρξε ποτέ στοιχείο του χαρακτήρα μου. Θα πω μόνο πως θεωρώ τον εαυτό μου ηθικό, ειλικρινή και καθαρό…και κάνεις και λάθη.

Τι μήνυμα θα θέλατε να μεταφέρετε τους συνδημότες σας;

Η πολιτική είναι οι άνθρωποί της. Δικαίως ή αδίκως η ουσία είναι ότι εκείνη χρεώθηκε τα χαρακτηριστικά πολλών ανάξιων εκπροσώπων της με αποτέλεσμα το αίσθημα απογοήτευσης να εκφράζεται από μεγάλη μερίδα πολιτών. Έφτασε στο σημείο να συνδέεται συνειρμικά με πρόκληση και όχι επίλυση προβλημάτων, με πεδίο σύγκρουσης και όχι σύνθεσης και δημιουργίας.

Θεωρώ ότι το στοίχημα στην επικείμενη εκλογική διαδικασία είναι η αντιμετώπιση της απάθειας προς την πολιτική. Το συναίσθημα για μένα είναι: «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΨΗΦΙΖΩ – ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΩ»

Ο Κ. Μαμουλάκης είναι ο εκφραστής του ιδανικού.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον δήμαρχο κ. Μαμουλάκη;

Ακαταπόνητος, εμβρίθεια πνεύματος,  επιστημονική επάρκεια, τεκμηρίωση, εργατικότητα, τιμιότητα. Δεν μετέφερε μόνο όλα τα ανωτέρω από τον Δήμο Ηρακλείου στο Δήμο μας αλλά μετέφερε τον πολιτισμό και το ήθος του.

Είμαι περήφανος που συμμετέχω αυτήν την προσπάθεια γιατί στο πρόσωπο του δημάρχου μας οι δημότες του βρήκαν τον ιδανικό εκφραστή του ωραίου, του μεγάλου και τ' αληθινού.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ:

Ο Γιάννης Μπιζανάκης γεννήθηκε στις Κορφές Μαλεβιζίου και είναι παντρεμένος με παιδιά. Είναι πτυχιούχος Μηχανικός αεροσκαφών (Jet), ιδιοκτήτης Σχολών Οδηγών και Εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορφών, μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κορφών και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 37ου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Αρθρογραφεί στις εφημερίδες "Η Φωνή του Μαλεβιζίου", "Πατρίς" και "Νέα Κρήτη".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ