Πρωτοπόρος ο Δήμος

Petite Perle 300×250

«Επιδιώκουμε έναν Δήμο πρωτοπόρο σε όλα τα επίπεδα, αναπτυξιακά δυναμικό, λειτουργικά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο, γιατί η καθημερινότητά μας συνεχίζει να είναι υποβαθμισμένη και η εκπροσώπησή μας υπο-αμφισβήτηση».

Φίλες και φίλοι

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν.
Στις 26 Μαΐου ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη μόνη δύναμη που έχουμε εμείς οι πολίτες στα χέρια μας: Την ψήφο.
Έχουμε όλοι λόγο και ρόλο. Γιατί πιστεύω ότι στην αναγεννητική προσπάθεια του τόπου μας, κανείς δεν περισσεύει.
Οφείλουμε να συγκρίνουμε πρόσωπα, πρόγραμμα, προτεραιότητες, πρακτικές, συνέπεια και μεθοδικότητα όσων διεκδικούν την εμπιστοσύνη μας, για να μπορούμε να μιλάμε για ένα αξιοπρεπές παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Μπροστά μας έχουμε τέσσερα κρίσιμα και καθοριστικά χρόνια για τον τόπο μας και δεν επιτρέπονται άλλες χαμένες ευκαιρίες, αναβλητικότητα και αναποτελεσματικότητα.
Σε τούτη την προσπάθεια μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν το Μαλεβίζι.
Καλούμαστε να αποφασίσουμε σήμερα τι θα επαναδιαπραγματευθούμε και τι θα αφήσουμε πίσω μας, αλλάζοντας το κατεστημένο και τα δεδομένα, για να κερδίσουμε το δικό μας αύριο.
Απαιτούνται ρήξεις, τομές και ανατροπές με σαφή προσανατολισμό για το κοινό μας μέλλον.
Αξίζουμε ένα Δήμο πιο λειτουργικό, ένα Μαλεβίζι πιο ελκυστικό, και μία δημοτική Αρχή που να εμπνέει και να σέβεται τους πολίτες.
Με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, σας καλούμε σε μία ευρεία και ενωτική προσπάθεια που δεν θα διαιρεί αλλά θα ενώνει, που δεν θα αφαιρεί αλλά θα προσθέτει, με στόχο να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες του τόπου μας.
Επιδιώκουμε ένα Δήμο πρωτοπόρο σε όλα τα επίπεδα, αναπτυξιακά δυναμικό, λειτουργικά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο. Χρειαζόμαστε ουσιαστική ανανέωση, αλλαγή νοοτροπίας, ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση του τόπου μας, με ωφέλιμες επιλογές και καλά ζυγισμένες αποφάσεις, χωρίς αναβολές πλέον στα σημαντικά που πρέπει να γίνουν.
Πλησιάζει η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για το μέλλον του Δήμου μας.
Ήρθε η ώρα που εσείς αποφασίζετε με την καθοριστική επιλογή σας, την ανάδειξη των εκπροσώπων σας.
Κρίνοντας τα αποτελέσματα της εννιάχρονης θητείας του απερχόμενου δημάρχου, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τα εξής:
● Είμαστε ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που μας παρέχει ο Δήμος και καθορίζουν την καθημερινότητα μας;
● Είμαστε ευχαριστημένοι από τις εντυπώσεις, τις δικές μας και των επισκεπτών για την τουριστική μας περιοχή, που ενώ θα έπρεπε να είναι το στολίδι του Δήμου μας συνεχίζει να είναι  παραμελημένη;
● Υπάρχει στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων του Δήμου μας, είτε με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, είτε με πραγματικές μειώσεις στα τιμολόγια του νερού (άρδευσης);
● Έχουν αναπτυχθεί ικανοποιητικά δομές, υποδομές, υπηρεσίες και παροχές σε ΑμεΑ;
● Υπάρχει ουσιαστική στήριξη αλλά και ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών; ( είτε μέσω οργανωτικών δομών είτε με την προώθηση της συμμετοχής καινοτόμων επιχειρήσεων σε εκθέσεις).
● Υπάρχει μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα; (στέγαση – σίτιση – στείρωση).
Κάνοντας έναν γρήγορο απολογισμό στην εννιάχρονη πορεία της απερχόμενης δημοτικής Αρχής, επισημαίνουμε σοβαρές παραλείψεις σε σημαντικά θέματα, σε χρόνια προβλήματα που συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα με αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ενώ κάποια έργα που πραγματοποιήθηκαν, αντιμετωπίστηκαν με προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η καθημερινότητά μας εξακολουθεί να είναι υποβαθμισμένη και η εκπροσώπησή μας υπο-αμφισβήτηση.
Για να αισθανόμαστε ασφαλείς και σίγουροι για το μέλλον αυτού του τόπου πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα. Το στοίχημα είναι μεγάλο. Και μπορούμε να το κερδίσουμε με ενότητα, προγραμματισμό, συντονισμό και αποφασιστικότητα, με πρακτικές βιωσιμότητας για την προστασία της περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και κοινωνικής μας φυσιογνωμίας.

Αυτή την προοπτική και ελπίδα εκφράζει η δημοτική μας παράταξη "ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΛΕΒΙΖΙ" με επικεφαλής τον Σπύρο Καλλέργη, που "γεννήθηκε" μετά από συλλογικές διαδικασίες, από ενεργούς πολίτες με κοινωνικές και οικολογικές ευαισθησίες, αξιόλογα πρόσωπα απ' όλους τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους, και απ' όλες τις ηλικιακές ομάδες.

 Τούτη τη στιγμή είναι απαραίτητη, όσο ποτέ άλλοτε, μια νέου τύπου Δημοτική Αρχή, για να ανατρέψει κάθε τι παλιό, κουρασμένο και αναποτελεσματικό στο Δήμο μας. Για να δώσει ένα σχέδιο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, που θα φέρει οργανωμένη ανάπτυξη σε όλο το Μαλεβίζι.

Σας καλούμε όλες και όλους, να προχωρήσουμε μαζί, σταθερά και αξιόπιστα σ' αυτόν τον κοινό αγώνα, για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο σύγχρονο, δημοκρατικό, πρωτοπόρο, καινοτόμο και αποτελεσματικό. 

Για να ζούμε με ποιότητα!

Το οφείλουμε σε εμάς και στον τόπο μας!

Γιατί το αξίζουμε!

Δικό μας το αύριο, δική μας η απόφαση για ένα φιλόξενο, λειτουργικό, ισχυρό 

και ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΛΕΒΙΖΙ.

Φιλικά

Γιώργος Αεράκης 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ