«Θέλουμε ανθρώπους να κάνουν πράξη τα αυτονόητα»

Petite Perle 300×250

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη "Το Μαλεβίζι Μπορεί" Μιχάλης Αλμπαντάκης μιλά για το αύριο του Δήμου Μαλεβιζίου

Ανήκει στη νέα γενιά των επιχειρηματιών που δεν τους αρκούν οι επιτυχίες σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά αγωνίζονται και επιθυμούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος δημιουργίας και ανάπτυξης για τον ίδιο τον τόπο τους.

Ο Μιχάλης Αλμπαντάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Το Μαλεβίζι Μπορεί», είναι πεπεισμένος πως μπορεί να γίνει πράξη ένα νέο στρατηγικό μοντέλο με γνώμονα το δημότη και όραμα για τη βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες θα ζήσουν και θα δραστηριοποιηθούν οι επόμενες γενιές αλλά και εμείς οι ίδιοι και κυρίως τα παιδιά μας. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε κάνει πιο συγκεκριμένο το όραμα του, τους λόγους που τον οδήγησαν στο να θέσει υποψηφιότητα, μας μιλά για το Μενέλαο Μποκέα αλλά και τα όσα έπρεπε και δεν έγιναν από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

«Έχουμε στόχο και όραμα»

Πως οραματίζεστε το Δήμο Μαλεβιζίου μετά τις εκλογές σε περίπτωση που κερδίσει η παράταξη σας;

Οραματίζομαι ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση που θα παρατάσσει όλο το προσωπικό του Δήμου κατάλληλα, αφενός για να εξυπηρετεί τον πολίτη, αφετέρου για να υποστηρίζει τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της περιοχής στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα που στην περιοχή μας και οι τρεις έχουν ευνοϊκό περιβάλλον να αναπτυχθούν. Ο Συνδυασμός μας «Το Μαλεβίζι μπορεί» γι' αυτό το λόγο προτείνει μια Αυτοδιοίκηση βασισμένη σε έξι άξονες που θα δημιουργήσουν μια νέα αυτοδιοικητική ταυτότητα: -Όλα στο φως! Διαφάνεια παντού. Ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες στο σχεδιασμό και στη λήψη αποφάσεων, ανοιχτές πόρτες, δημοκρατικές διαβουλεύσεις και πάνω από όλα ενεργοποίηση του δημότη.

  • Έξυπνος και αποτελεσματικός Δήμος. Ο Δήμος Μαλεβιζίου από την επομένη των εκλογών οφείλει να επιδοθεί σε ένα ψηφιακό μαραθώνιο μέσα από το πρόγραμμα «Malevizi e-project» με αιχμή του δόρατος τα Κέντρα Πληροφόρησης Επισκεπτών, αναπτύσσοντας όλα τα τεχνολογικά εργαλεία που ως σήμερα έχει αναξιοποίητα
  • Σχεδιάζουμε – Συνεργαζόμαστε – Επενδύουμε. Καταρτίζουμε συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο Ανάπτυξης για το Μαλεβίζι που να εναρμονίζεται με τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και τη φυσιογνωμία, τον πολιτισμό την ιστορία και το φυσικό πλούτο της περιοχής.
  • Ποιότητα ζωής. Προχωράμε σε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων αναβάθμισης υποδομών και δομών
  • Τουρισμός, Πολιτισμός, Πρωτογενής τομέας. Αποτελούν τα τρία βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μας. Οφείλουμε να βασιστούμε, να επενδύσουμε και να συνδέσουμε αυτούς τους τρεις πυλώνες του Μαλεβιζίου, με ένα τρόπο βιώσιμο, μη ενεργοβόρο, ποιοτικό, υπεύθυνο, με ανεπτυγμένη διάσταση πόρων και ανθρώπων, κοινωνικά ανταποδοτικό και περιβαλλοντικά υπεύθυνο.
    -Οι νέοι διαλέγουν Μαλεβίζι. Με σειρά παρεμβάσεων και κινήτρων θα γίνει δυνατή η επιστροφή των νέων που έχουν φύγει από το Μαλεβίζι.
    Αυτό είναι το όραμα όλων όσων επιθυμούμε την αλλαγή στη σελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου. Για να πετύχουμε την μεγάλη αλλαγή στο Δήμο, πρέπει να αλλάξουμε αρχικά τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε. Να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Και αμέσως μετά να υπάρξει ο επιθυμητός και συνάμα απαραίτητος στρατηγικός σχεδιασμός. Να αναδειχθεί ένα νέο στρατηγικό μοντέλο με γνώμονα το δημότη και όραμα για τη βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες θα ζήσουν και θα δραστηριοποιηθούν οι επόμενες γενιές. Εμείς οι ίδιοι, αλλά πολύ περισσότερο τα παιδιά μας.

Με ποια κριτήρια επιλέξατε να βρεθείτε στο πλευρό του Μενέλαου Μποκέα;

Στην Αυτοδιοίκηση υπάρχει ανάγκη από ανθρώπους που να μπορούν, να γνωρίζουν πώς να διοικούν αποτελεσματικά και αποδοτικά, να ενώσουν ομάδες και να αξιοποιούν τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις. Προσωπικά είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και ο Μενέλαος Μποκέας, με τον οποίο είμαστε συνοδοιπόροι από τα φοιτητικά μας χρόνια και φίλοι, είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύομαι, με τον οποίο συμπράττουμε πρωταγωνιστώντας σε μια νέα ενωτική, αυτοδιοικητική προσπάθεια, γιατί είναι ο ίδιος εκφραστής μιας νέας αντίληψης για τη συμμετοχή στα Κοινά, θέτοντας ως γνώμονα πρώτα το Μαλεβίζι, με όραμα και στόχο να συνθέσει δυνάμεις και ανθρώπους, αξίες και ιδέες. Θέλουμε από κοινού να συμβάλλουμε, ώστε το Μαλεβίζι να μπει σε τροχιά ουσιαστικής ανάπτυξης και προόδου.

Γιατί αποφασίσατε να κατέλθετε στις εκλογές και να ασχοληθείτε με τα Κοινά; Είναι η πρώτη σας φορά;

Το Μαλεβίζι είναι ο τόπος μου, τον αγαπάω και θέλω να τον δω να απολαμβάνει στο μέλλον τη θέση που του αξίζει, φυσικά με γνώμονα τον πολίτη και τις επόμενες γενιές.
Με τα Κοινά ξεκίνησα την ενασχόληση μου ως φοιτητής, μετέχοντας σε φοιτητικές παρατάξεις, όπως η προεδρία του Συλλόγου φοιτητών Οικονομικού, παράγοντας έργο και απτά αποτελέσματα για τη φοιτητική Κοινότητα του Πανεπιστημίου.
Φτάνοντας στο σήμερα, κοινό χαρακτηριστικό με την περίοδο εκείνη και κίνητρο για τη διεκδίκηση της ψήφου των συμπολιτών μου είναι μόνο η θέληση μου για ανιδιοτελή προσφορά, μέσα από τη γνώση, την εμπειρία και την επιστημονική μου κατάρτιση.
Ως ενεργός πολίτης του Μαλεβιζίου, επιθυμώ να βοηθήσω ακόμη περισσότερο τον τόπο μου μέσα από το μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με νέες καινοτόμες ιδέες, πρωτοβουλίες και ενέργειες.
Μέσα από την ενασχόληση μου με τα Κοινά θέλω να εφαρμοστεί ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, ανθρωποκεντρικό, στο οποίο ο θεσμός της Δημοτικής Αρχής θα είναι αυτός που θα χαράσσει ουσιαστική πολιτική, ανταποδίδοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν τόσα χρόνια οι άνθρωποι του Μαλεβιζίου.

«Αδυναμία ακόμη και στα μικρά»

Ποια είναι τα πράγματα που θεωρείτε πως δεν έγιναν ή έγιναν λάθος από την απερχόμενη δημοτική Αρχή ώστε να χρειάζεται αλλαγή της;

O Δήμος Μαλεβιζίου είναι ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους πανελλαδικά, έχοντας όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και να αποτελέσει πρότυπο.

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να καταρτισθεί και να υλοποιηθεί ένας σχεδιασμός και ένα master plan, με σκοπό τα επόμενα χρόνια να αναπτύξει την ταχύτητα που επιβάλλεται. Να προλάβει τις εξελίξεις και να αναπτυχθεί, μέσα από ένα πλάνο καθετοποιημένο που θα περιλαμβάνει τα ζωτικής σημασίας θέματα, πολλά από τα οποία βλέπουμε ότι ως σήμερα μένουν άλυτα.
Σίγουρα ως σήμερα έχουν γίνει πράγματα στο Δήμο μας. Βλέπουμε όμως γενικά να υπάρχει αδυναμία στην υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών που είναι ο απώτερος στόχος. Σαν δημότης βλέπω ότι υπάρχει ένα έλλειμμα στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή ακόμη και στα «μικρά και καθημερινά».

Έχουμε τις δυνατότητες, έχουμε τις προϋποθέσεις, έχουμε τη διάθεση. Θέλουμε όραμα, στόχους και ανθρώπους να κάνουν πράξη τα αυτονόητα… «Το Μαλεβίζι Μπορεί» και θα πετύχει να βάλει στην κορυφή του χάρτη τα τοπικά προϊόντα, με τους αγρότες να γίνονται οι αποδέκτες της προστιθέμενης αξίας και των ωφελειών που θα φέρει η εφαρμογή ενός τέτοιου στρατηγικού πλάνου.
Στην Αυτοδιοίκηση υπάρχει ανάγκη από ανθρώπους που να μπορούν, να γνωρίζουν πώς να διοικούν αποτελεσματικά και αποδοτικά, να συνθέτουν ομάδες και να αξιοποιούν τις δυνατότητες του τόπου, κάνοντας όχι βήματα στο παρελθόν, αλλά άλματα στο μέλλον.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Αλμπαντάκης

Γεννήθηκε στο Μαλεβίζι το 1984 και ολοκληρώνοντας το Δημοτικό σχολείο στα Καλλέσα, παρακολούθησε τα μαθήματα στο Ενιαίο Γενικό Λύκειο Γαζίου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει μεταπτυχιακό στον Εσωτερικό Έλεγχο και το Δημόσιο Λογιστικό Έλεγχο από το ΤΕΙ Κρήτης ενώ στοχεύει και σε διδακτορικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Ανδρουλιδάκη και έχει δύο κόρες.

Η ενασχόληση του με το επιχειρείν έγινε μέσα από το ελαιόλαδο λαμβάνοντας τη σκυτάλη από την οικογένεια του που διατηρούσε ελαιουργείο στα Καλέσσα. Σήμερα η εταιρεία του είναι η μεγαλύτερη στην Κρήτη και μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με εξαγωγές σε 45 χώρες, με 5 ελαιουργεία, πυρηνελαιουργείο και σύντομα Ραφηναρία, ενώ παράλληλα παράγει κρασί από σταφύλια της περιοχής. Η εταιρεία του επίσης εμπορεύεται ελιές, λιαστές ντομάτες, αρωματικά βότανα, τα οποία παράγονται στο Μαλεβίζι. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιόλαδου, μέλος του ΣΕΒκαι της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ