Το Λασίθι ανανεώνει τη θητεία του Σταύρου Αρναουτάκη

Petite Perle 300×250

Μήνυμα ενότητας έστειλε από τον Άγιο Νικόλαο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του. Ο επικεφαλής της παράταξης «Κρήτη η Ζωή μας», στο κατάμεστο από κόσμο Ρεξ, αναφέρθηκε στις αξίες πάνω στις οποίες έχει χτίσει μία ιδιαίτερη σχέση με τους πολίτες του νησιού καλώντας όλους να ενώσουν δυνάμεις για την Κρήτη του αύριο για την Κρήτη που ονειρεύονται.

«Aν κάτι παραμένει σταθερό σε όλη αυτήν την πορεία, αν κάτι παραμένει αναλλοίωτο, είναι η αδιαπραγμάτευτη αρχή μας να ενώνουμε. Να ενώνουμε τους πολίτες, να ενώνουμε τις προσδοκίες, τα θέλω και τα όνειρά τους. Να ενώνουμε τις αγωνίες τους, να ενώνουμε τις δυνάμεις όλων για κάτι ανώτερο.  Για κάτι που μας υπερβαίνει όλους, για κάτι που συνδέεται με την ίδια μας την ύπαρξη, με την ίδια μας τη ΖΩΗ: είναι η Κρήτη μας! Η αλήθεια, η συνεργασία, η εμπιστοσύνη, η αλληλεγγύη

ήταν και παραμένουν έννοιες που με δεσμεύουν προσωπικά. Με αυτές τις αξίες πορεύτηκα. Με αυτές διαμόρφωσα μια αληθινή σχέση με την καθεμιά και τον καθένα χωριστά» ανέφρε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Κατά τον σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων των τελευταίων ετών ο Σταύρος Αρναουτάκης, στην τελευταία προεκλογική του ομιλία, αναφέρθηκε στον Βόρειο Οδικό Άξονα υπενθυμίζοντας πως αν ο ίδιος και η περιφέρεια δεν πίεζε για την κατασκευή του και δεν πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις τίποτα δεν θα είχε γίνει. Παράλληλα κατέστησε σαφές με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο πως για τον ίδιο αλλά και για τους συνεργάτες του ΒΟΑΚ σημαίνει μέχρι τη Σητεία.

«Δεν θα σταματήσουμε όμως ούτε μέρα την προσπάθεια και την πίεση μέχρι να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος οδικός άξονας από τη Σητεία μέχρι το Καστέλι Κισσάμου στα Χανιά. Και το τονίζω ιδιαίτερα απόψε εδώ από τον Άγιο Νικόλαο. Για την Περιφέρεια Κρήτης ο Βόρειος Οδικός Άξονας φτάνει μέχρι τη Σητεία.» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης επεσήμανε πως το Λασίθι θα πρέπει να μπει στο χάρτη της Ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, κάτι που είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον υπουργό παιδείας ώστε οι σχολές που προβλέπονται για το νομό Λασιθίου να μην μείνουν μόνο στα χαρτιά.

«Στον τομέα της εκπαίδευσης πέρα από τις παρεμβάσεις μας για την κατασκευή και αναβάθμιση νέων σχολικών μονάδων, θεωρούμε πως ήρθε η ώρα το Λασίθι να συμπεριληφθεί στο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ευκαιρία που δημιουργεί το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης.»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κρήτη η Ζωή μας» έκλεισε την ομιλία του κάνοντας μία ιδιαίτερη αναφορά στα όσα το Λασίθι έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του νησιού.

«Η αξία του Λασιθίου είναι ανεκτίμητη. Εδώ συνυπάρχουν τα γράμματα και οι τέχνες, η δημιουργία και η παράδοση. Εδώ το παρελθόν αφομοιώνεται δημιουργικά στο παρόν και στο μέλλον. Με τις πλούσιες αποσκευές του το Λασίθι έχει ήδη κατακτήσει το δικό του σημαντικό μερίδιο στην ανάπτυξη και στην ευημερία της Κρήτης, του κρητικού λαού. Το Λασίθι μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε,  ενώνοντας τις δυνάμεις μας, από την μια άκρη της Κρήτης στην άλλη, γιατί η Κρήτη είναι η ζωή μας.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ