Ξεκίνησε η διαδικασία για την πληρωμή των κτηνοτρόφων Ηρακλείου μέσω de minimis

Petite Perle 300×250

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για τη χορήγηση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 9,1 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των κτηνοτρόφων τηςΚρήτης, που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις αρχές του 2019.

Το ύψος του κατ' αποκοπή ποσού ενίσχυσης για τις εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων καθορίζεται σε 4,9 ευρώ/προβατίνα για τον Νομό Ηρακλείου. Το συνολικό ποσό ανά δικαιούχο καθορίζεται μεβάση τον προσδιορισθέντα αριθμό ζώων μετά τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με αφορμή την έκδοση του Φ.Ε.Κ. και την εκκίνηση των διαδικασιών για την οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε:  «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα των κτηνοτρόφων της Κρήτης για έκτακτη οικονομική στήριξη με σκοπό την αναπλήρωση του εισοδήματος των αιγοπροβατοτρόφων του νησιού, λόγω των πρόσφατων έντονων δυσμενών καιρικών φαινομένων. Αποδεικνύουμε ακόμα μια φορά ότι στεκόμαστε με κάθε δυνατό μέσο δίπλα στον κτηνοτρόφο και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην συρρικνωθεί το εισόδημά του.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ