Παναγιώτης Σαββόγλου: Τα πάρε-δώσε με το Δήμο

Petite Perle 300×250

Άρθρο του Παναγιώτη Σαββόγλου Υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό του Σπύρου Καλλέργη "Ενωμένο Μαλεβίζι"

Σήμερα 2 μέρες πριν τις εκλογές θα πρέπει όλοι να αντιληφθείτε την σπουδαιότητα τους, μιας και οι επιλογές στους ανθρώπους που θα σας εκπροσωπήσουν θα έχουν άμεσο αντίκτυπο σε αυτά που προσδοκάτε για την επόμενη μέρα του τόπου μας. Επειδή αυτά που θα ήθελα να γράψω είναι πολλά, θα προσπαθήσω να μπω κατευθείαν στο "ψητό" με τα πάρε-δώσε του δημότη με το Δήμο, μιας και όλοι, αυτά είναι που περιμένετε να ακούσετε για το τι θα κάνει ο ένας και τι ο άλλος :

Αρχικά από την πλευρά μου θα σας αναφέρω τα αυτονόητα και αμιγώς διαχειριστικά, τα οποία και περιλαμβάνονται στα αμέτρητα "Πάρε" που όλοι έχουμε ανάγκη:

Ο Δήμος είναι υπεύθυνος να παρέχει σε όλους τους δημότες, λειτουργώντας πλήρως με τους κανόνες της ισονομίας και της ισοπολιτείας, τα παρακάτω:

  • Καθαρό και φθηνό νερό.
  • Ασφαλές οδικό δίκτυο για κάθε σπίτι (Εντός Αστικής Ζώνης).
  • Καθαριότητα σε όλους τους δημόσιους χώρους.
  • Μονάδες φροντίδας και περίθαλψης τόσο για τα παιδιά όσο και τους ηλικιωμένους (Παιδικοί Σταθμοί – Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης – ΚΑΠΗ)
  • Δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις
  • Χώρους πρασίνου και ψυχαγωγίας
  • Παροχές κοινωνικής υποστήριξης στους αδυνάτους (Κοινωνικά Παντοπωλεία – Φαρμακεία κλπ)

Από εκεί και πέρα:

Ο Δήμος θα πρέπει να υποστηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις προσφέροντας συστήματα δικτύωσης μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών.

Αυτά γίνονται εδώ και χρόνια σε άλλες πόλεις.
Ο Δήμος θα πρέπει να διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για την εύρεση θέσεων εργασίας στους δημότες στο ιδιωτικό τομέα, σε μια προσπάθεια σύζευξης μεταξύ τοπικών επιχειρήσεων και πολιτών.

Ήρθε η ώρα βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας και να λάβουμε ενεργά μέτρα που θα βοηθήσουν τις μικρές κοινωνίες.
Ο Δήμος θα πρέπει να αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου.
Όπως είπε και ένας Βρετανός Ιστορικός: «Ο πολιτισμός είναι μια κίνηση, όχι μια κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι, όχι ένα λιμάνι».
Είναι αμαρτία να ζούμε στον τόπο αυτό και να μην μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις προοπτικές ανάπτυξης που μας δίνονται.
Ο Δήμος θα πρέπει επιτέλους να σκύψει πάνω από τον τομέα που λέγεται Τουρισμός επιτυγχάνοντας πέραν της κατάλληλης διεθνούς προβολής, την αναγκαία αναβάθμιση των υποδομών.

Δεν μπορεί η Αμμουδάρα, το Παλαιόκαστρο, η Ροδιά, το Μαδέ, η Λυγαριά, η Αγία Πελαγία και το Φόδελε, περιοχές που δίνουν πακτωλό χρημάτων στα Ταμεία του Δήμου να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Αντίστοιχες προοπτικές θα μπορούσαν να είχαν και τα χωρία της ενδοχώρας.

Πρέπει να μπει "βαθιά το χέρι στην τσέπη" και να δημιουργηθούν υποδομές που θα αναπτύξουν ομαλά και διαχρονικά τον τόπο και συγχρόνως θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν το οικονομικό-βιοτικό επίπεδο των δημοτών.
Από την πλευρά μου και εκμεταλλευόμενος την εμπειρία μου στο κομμάτι αυτό, έχω ήδη σχεδιάσει ένα καινοτόμο τουριστικό project το οποίο θα είναι στην διάθεση του νέου δημάρχου, προς όφελος όλων των Μαλεβιζιωτών τόσο στην παραλιακή Ζώνη όσο και στην ενδοχώρα. Ένα πλάνο που μπορεί να φέρει άμεσα χρήματα στα ταμεία του Δήμου και των Ιδιωτ. Επιχειρήσεων του Τουρισμού (υφιστάμενων και μη).

Ο Δήμος θα πρέπει να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις των Πρωτογενή Τομέα.
Τόσο ο αγροτικός όσο και ο κτηνοτροφικός, είναι τομείς που αναθρέψανε το σύνολο των Μαλεβιζιωτών. Το εισόδημα των ανθρώπων αυτών κλυδωνίζεται. Θα πρέπει να δημιουργηθούν φορείς υποστήριξης και καθοδήγησης σε κάθε βήμα τους. Μόνο κάτω από μια συντονισμένη υπό τον Δήμο προσπάθεια μπορεί να απογειωθεί ο συγκεκριμένος τομέας, εντός και εκτός Ελλάδος. Στο αντίποδα και ο δημότης θα μπορούσε να προσφέρει πολλά.

Στα "Δώσε" μπορώ να συμπεριλάβω τα παρακάτω:
Ο δημότης θα πρέπει να διατηρεί την καθαριότητα στον μέγιστο δυνατό βαθμό.Μηχανικές κινήσεις όπως το πέταγμα της γόπας ή το χαρτί της τυρόπιτας, επιβαρύνουν σημαντικά. Σκεφτείτε πόσο πιο καθαρή θα ήταν η γειτονιά μας εάν δείχναμε την ανάλογη προσοχή.

Ο δημότης θα πρέπει να προστατεύει την δημόσια περιουσία. Οι δημόσιες εγκαταστάσεις χρειάζονται σεβασμό. Τι πιο άσχημο από ένα σπασμένο παγκάκι στην πλατεία; Αύριο θα καλεστούμε να το πληρώσουμε έμμεσα.

Ο δημότης θα πρέπει να μεταλαμπαδεύει την γνώση του και την ιδέα του για το καλό όλων. Ο Δήμος σε έχει ανάγκη. Μπορείς και εσύ να δώσεις τις προτάσεις που θα βελτιώσουν και θα διευκολύνουν την ζωή των συνδημοτών σου.
Ο δημότης θα πρέπει να παίρνει πρωτοβουλίες και να πράττει για το καλό του τόπου, ακόμα και όταν δεν υπάρχει η ανάλογη στήριξη από τους "υπεύθυνους".

Δυστυχώς η έως σήμερα κακοδιαχείριση στα οικονομικά του Δήμου, πολλές φορές δεν επιτρέπει να γίνονται δράσεις που μπορούν ναβελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο, την κοινωνική συνοχή και την εν γένει ποιότητα ζωής. Εκεί χωρούν δύο λέξεις "Εθελοντισμός" & "Ιδιωτική Πρωτοβουλία", τις οποίες δεν πρέπει να τις ξεχνάς.

Τα παραπάνω σε γενικές γραμμές σας τα έχουν πει πολλοί, προφανώς όμως δεν υλοποιήθηκαν στο επιθυμητό βαθμό.
Γιατί; Διότι δεν υπάρχει "πραγματικό" όραμα. Ποιος όμως μπορεί να έχει το "πραγματικό" όραμα, που έχει ανάγκη το Μαλεβίζι: Αυτός πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ψημένος στην δουλειά. Ένας άνθρωπος που έχειτην γνώση και τον τρόπο να δημιουργεί αποδεδειγμένα πράγματα στην ζωή του. Ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει χωρίς να επιζήτα να βοηθηθεί. Ένας άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη την στήριξη των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. (Για να μην υπάρχει ανάγκη να ξεπληρωθεί το μάρμαρο, μετά τις εκλογές).

Φίλοι μου,
Στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές συμπορεύομαι με έναν τέτοιο άνθρωπο, τον Σπύρο Καλλέργη και ζήτω την στήριξη όλων σας. Δώστε μας την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το κατεστημένο δεν έχει χώρο στο Μαλεβίζι. Να αποδείξουμε ότι το ήθος και οι αξίες υπάρχουν ακόμα μέσα στις καρδιές μας.

Ξέρω ότι μπορεί να σας κούρασα, αλλά εάν κλείσετε τα ματιά σας και σκεφτείτε όλα όσα είπα, θα νιώσετε τα λόγια μου.

Ποιος είναι o Παναγιώτης Σαββόγλου

Γεννήθηκε το 1984 στην Καβάλα και από το 2010 είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου Μαλεβιζίου. Διαμένει στην Ροδιά με τα δύο του παιδιά και την σύζυγο του Αγγελική Ρεράκη, καθηγήτριας Πληροφορικής, κόρη του λυράρη Αντώνη Ρεράκη και της Ελένης Καλλέργη από το Καβροχώρι.

Είναι πτυχιούχος Χρηματοοικονομικών και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστήμιο του Portsmouth της Αγγλίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων του Κολλεγίου Highbury και έχει φοιτήσει στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Greenwich του Λονδίνου στα Χρηματοοικονομικά & Πληροφοριακά Συστήματα.

Στην 15ετή και πλέον εργασιακή του εμπειρία έχει διατελέσει ανώτατο στέλεχος σε διάφορες καταξιωμένες εταιρείες της αγοράς στους κλάδους των επενδύσεων, κατασκευών, της αεροπορίας, των ξενοδοχείων και τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται ως εκτελεστικός διευθυντής σε τουριστική Εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο.
Αποτελεί επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Τεχνικών Αναλυτών του Λονδίνου και πρωτεργάτη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Κρήτη, όντας συνιδρυτής της εταιρείας Κοινωνικό Επιχειρείν Κρήτης.

Στόχος του είναι με την επιστημονική του κατάρτιση και εκμεταλλευόμενος την έως τώρα εργασιακή του εμπειρία, να συμβάλει τα μέγιστα για τον τόπο αυτό. Τον τόπο που επέλεξε να ζήσει, να κάνει οικογένεια και να μεγαλώσει τα δύο του παιδιά .Ένα τόπο που τον αγκάλιασε και τον αγάπησε.

Σήμερα με την υποψηφιότητα του ως δημοτικός σύμβουλος Μαλεβιζίου, καλείται να κατακτήσει ίσως την σπουδαιότερη κορυφή στην ζωή του ανθρώπου. Το να μπορέσει να προσφέρει στην κοινωνία, κερδίζοντας συγχρόνως την εκτίμηση των συμπολιτών του. Δεσμεύεται απέναντι στους δικούς του ανθρώπους, ότι με σωστό σχεδιασμό και όραμα, το αύριο του τόπου μας θα είναι αυτό που του αξίζει.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ