Ξε-αγχώθηκαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Γαζίου και το έριξαν στο χορό (video)

Petite Perle 300×250

Έκλεισαν τα βιβλία, άφησαν τα στυλό στην άκρη, ντύθηκαν, στολίστηκαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.  Ο λόγος για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Γαζίου που τίμησαν την "βραδιά ξε-άγχους", η οποία είναι αφιερωμένη στους υποψήφιους μαθητές ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι καθηγητές Παναγιώτης Ασημακόπουλος και Αστρινός Τσουτσουδάκης βρίσκονται πίσω από τον επιτυχημένο αυτό θεσμό που στόχο έχει κάθε χρόνο, μια ημέρα πριν τις Πανελλαδικές, μαθητές μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Γαζίου να ξορκίσουν το "άγχος" με χορό, τραγούδι και φαγητό στο χώρο του σχολείου.

Πρόκειται για μία βραδιά αντίδοτο στην αγωνία, την πίεση, την κούραση και το άγχος που νιώθουν τα παιδιά πριν την κρίσιμη μάχη για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια, όταν ο θεολόγος Παναγιώτης Ασημακόπουλος δίδασκε σε ένα μικρό σχολείο στα ορεινά της Κρήτης.

«Ένα βράδυ πριν το πρώτο μάθημα των Πανελλαδικών πήρα την πρωτοβουλία να στείλω ένα μήνυμα με ευχές για καλή επιτυχία στα παιδιά με τα οποία είχαμε πάει μαζί πενθήμερη. Με μεγάλη μου έκπληξη, πολλά με πήραν πίσω, λέγοντας μου πόση δύναμη και χαμόγελο τους χάρισε ένα τόσο απλό μήνυμα. Τότε θυμήθηκα κι εγώ τη δική μου ψυχολογία όταν ήμουν μαθητής… Από την επόμενη χρονιά ξεκινήσαμε να μαζευόμαστε μια μέρα πριν τις Πανελλαδικές, να τρώμε μαζί, να γελάμε, να διασκεδάζουμε», περιγράφει o Παναγιώτης Ασημακόπουλος, που συνέχισε το θεσμό στο Γενικό Λύκειο Γαζίου.

«Στην αρχή της ιδιότυπης αυτής γιορτής τα παιδιά έρχονται συνήθως αγχωμένα. Λίγο μετά καταφέρνουν όμως να χαλαρώσουν, να αποσυμπιεστούν, να γελάσουν, να διασκεδσουν», σύμφωνα με τον κ. Ασημακόπουλο ο οποίος προσθέτει πως δύο είναι τα τραγούδια – ορόσημο της βραδιάς, το "κλαίει η μάνα μου στο μνήμα" και το "η ζωή εδώ τελειώνει".

Με αυτά τα τραγούδια ξεκινά κάθε χρόνο παραδοσιακά η βραδιά "ξε-άγχους" και φυσικά όχι επειδή πραγματικά η ζωή τελειώνει ή αρχίζει με μια αποτυχία ή επιτυχία στις Πανελλαδικές αλλά γιατί πρέπει ακόμα και αγχωτικές καταστάσεις όπως οι εξετάσεις, να αντιμετωπίζονται πάντα με χιούμορ, αισιοδοξία και καλή διάθεση.

Έναν χαιρετισμό προς τους μαθητές απηύθυνε και ο εκδότης της εφημερίδας «Φωνής του Μαλεβιζίου» Σταύρος Στρατάκης, ο οποίος δήλωσε ότι το άγχος είναι κακός σύμβουλος την ώρα των εξετάσεων, γιατί  ο μαθητής ενώ γνωρίζει δεν αποδίδει το ίδιο καλά.

Η βραδιά ξε-άγχους έκλεισε με πολύ χορό και πολύ γέλιο από μαθητές και καθηγητές.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ