Πανελλαδικές εξετάσεις δίνουν και οι γονείς έξω από τα Σχολεία

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Πολλοί από τους γονείς έχοντας βιώσει και οι ίδιοι τις εξετάσεις γνωρίζουν καλά ότι οι Πανελλαδικές είναι μια πολύ απαιτητική και αγχωτική διαδικασία.

Με την αγωνία και το άγχος ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους, οι γονείς των μαθητών του Γενικού Λυκείου Γαζίου περίμεναν καρτερικά τα παιδιά τους να βγουν έξω για να ακούσουν πως τα πήγαν την πρώτη μέρα των εξετάσεων.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τον καθοριστικό ρόλο των γονέων, οι οποίοι πέρασαν κι εκείνοι μία πολύ κοπιαστική χρονιά με ψυχολογική φόρτιση, αγωνία για το μέλλον των παιδιών και άγχος για το άγνωστο. Είναι εκείνοι που συμπαραστάθηκαν στον έφηβο, άκουσαν τους φόβους του και τις αγωνίες του, μοιράστηκαν τις σκέψεις του και του παρείχαν ένα πλαίσιο ασφάλειας και συναισθηματικής υποστήριξης.

Για εκείνους, η επιτυχία στις εξετάσεις του παιδιού είναι μια επιβεβαίωση ότι οι ίδιοι τα έχουν καταφέρει ως γονείς και συχνά μέσα από την επιτυχία του παιδιού ικανοποιούν και τα δικά τους όνειρα.

Όμως είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν πως οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μία από τις πολλές εξετάσεις που καλείται ο κάθε άνθρωπος να δώσει στη ζωή του!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ