Στο Καστελόριζο ο Μητσοτάκης: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του νησιού από κάθε πρόκληση

Petite Perle 300×250

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα και σήμερα βρίσκεται στο ακριτικό Καστελόριζο. «Πριν ακόμη ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδος επέλεξα να βρεθώ στο Καστελόριζο γιατί από εδώ ξεκινάει η Ελλάδα και η Ευρώπη. Αυτό το πανέμορφο νησί μπορεί να είναι το απώτατο γεωγραφικό σημείο της πατρίδας μας, είναι όμως το κέντρο της καρδιάς του κάθε Έλληνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και δεσμεύθηκε ότι θα είναι πάντα στην ακριτική Ελλάδα.

«Το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση», τόνισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, που είχε την ευκαιρία να κάνει βόλτα στο φυσικό λιμάνι του Καστελόριζου, αλλά και να μιλήσει με κατοίκους και τουρίστες, που του ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες στο Καστελόριζο

Μητσοτάκης: Στο Καστελόριζο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Μεγίστης ότι για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι μείζονος σημασίας η αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών των νησιών. «Με μικρές παρεμβάσεις που συνήθως δεν κοστίζουν πολύ μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων των νησιών πολύ καλύτερη. Θα εκπονήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο ειδικά για τα μικρότερα νησιά. Πρώτη προτεραιότητα ο βιολογικός καθαρισμός και από εκεί και πέρα να διευκολύνουμε την ζωή των πολιτών. Εδώ στο Καστελόριζο η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει πιο δυνατά», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε πυραυλάκατο που είναι αγκυροβολημένη στο Καστελόριζο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και την πυραυλάκατο «Ρίτσος» που είναι αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Καστελόριζου, καθώς και το αστυνομικό τμήμα του νησιού, το οποίο μεταξύ άλλων διενεργεί και τον διαβατηριακό έλεγχο για τους επισκέπτες του νησιού που έρχονται από την Τουρκία. Επιπλέον, συναντήθηκε με γιατρούς από το Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού όπου διαπίστωσε από πρώτο χέρι τις ελλείψεις που εξαναγκάζουν συχνά τους κατοίκους να αναζητούν ιατρική βοήθεια στη Ρόδο η οποία απέχει 72 μίλια από το Καστελόριζο δηλαδή 3 ώρες με το πλοίο, το οποίο έχει δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Στο Πολυδύναμο ιατρείο του Καστελόριζου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης είχε σύντομη συνομιλία και με στελέχη του λιμενικού σώματος. Επόμενοι σταθμοί στην περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στα Δωδεκάνησα είναι η Κάλυμνος και η Κως.

Στο πλευρό του προέδρου της ΝΔ και η Μαρέβα Μητσοτάκη

Φωτογραφίες: www.iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ