Οι απαντήσεις στα θέματα ΑΕΠΠ από το Φροντιστήριο ΚΥΚΛΟΣ και τη fonimaleviziou.gr

Petite Perle 300×250

Σχολιασμός για τα θέματα πανελληνίων εξετάσεων στο μάθημα ΑΕΠΠ.
ΘΕΜΑ Α
Το Α2 ήταν το καθαρά θεωρητικό ερώτημα του διαγωνίσματος και κρίνεται ως πολύ εύκολο αφού ζήτησε λίστα λειτουργιών σε δομές δεδομένων τις οποίες οι μαθητές τις δουλεύουν και στα προβλήματα. Το Α3 πολύ εύκολο και σύντομο. Το Α4 καθαρή μεθοδολογία που πρέπει να την κατέχουν όλοι οι υποψήφιοι. Το Α5 αλγόριθμος μέσα από το σχολικό βιβλίο που δόθηκε επίσης με φυσική γλώσσα σε βήματα, κάτι που το έκανε ευκολότερο.
ΘΕΜΑ Β
Το Β1 ήταν μια πολύ εύκολη συμπλήρωση κενών, πολλά από τα κενά ήταν προφανή, τα υπόλοιπα έβγαιναν από την περιγραφή. Το Β2 εξέτασε τους υποψηφίους στα υποπρογράμματα από θεωρητικής πλευράς, πως καλούνται και ποιοι είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι λίστες των παραμέτρων άρα επίσης ήταν σχετικά απλό θέμα.
ΘΕΜΑ Γ
Ένα άκρως τυπικό πρόβλημα αγνώστου αριθμού επαναλήψεων που ζήτησε υπολογισμούς πληθών και μεγίστων. Στο τέλος του προγράμματος, όταν ζητήθηκαν οι εμφανίσεις των αποτελεσμάτων, υπήρχαν παγίδες όσον αφορά την ύπαρξη δεδομένων από την επανάληψη όμως σε περίπτωση που ο υποψήφιος αμέλησε τους ελέγχους δεν θα θεωρηθεί σημαντικό λάθος. Η εκφώνηση είχε ελλείψεις.
ΘΕΜΑ Δ
Πρόβλημα με με δισδιάστατο πίνακα που ξέφυγε από τα παραδοσιακά μόνο με το γέμισμα του πίνακα διότι έλειψε το κλασικό ΔΙΑΒΑΣΕ. Η διαδικασία που ζητήθηκε υλοποιούσε μια άκρως τυπική επεξεργασία υπολογισμού αθροισμάτων γραμμών. Τέλος, η ταξινόμηση του μονοδιάστατου πίνακα ήταν απλή με την πρόσθεση του ελέγχου των ισοβαθμιών.
Τα θέματα γενικά ήταν πολύ ευκολότερα από τα αντίστοιχα της περασμένης χρονιάς και οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές έχουν γράψει πολύ υψηλούς βαθμούς ενώ οι μέτρια προετοιμασμένοι μαθητές έχουν γράψει υψηλότερες βαθμολογίες από αυτές που αναμενόταν.
Βουράκης Δημήτρης, καθηγητής πληροφορικής, φροντιστήριο ΚΥΚΛΟΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ