Στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο ο Σωκράτης Βαρδάκης

Petite Perle 300×250

Με επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ Ειρηναίο ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.   Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των σχέσεων κράτους και εκκλησίας αλλά και θέματα που αφορούν το έργο της εκκλησίας της Κρήτης. Ο κ. Βαρδάκης επίσης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο που σημειώνετε στο σημαντικό θέμα της αποκατάστασης των πληγμάτων που έχει δεχτεί το ιστορικό και διατηρητέο μνημείο του ιερού ναού του Αγίου Μηνά, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την ολοκλήρωση του συνόλου των μελετών ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

  Όπως συγκεκριμένα τόνισε ο κος Βαρδάκης «είμαι ικανοποιημένος γιατί έγινε μια ουσιαστική προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που εμφανίζει ο ιερός ναός του Αγίου Μηνά και τα οποία εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τη στατικότατα του ναού όσο και για την ασφάλεια των πολιτών. Η μέχρι τώρα αποτύπωση των προβλημάτων δείχνει την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης και η άμεση ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών θα ανοίξει το δρόμο της αποκατάστασης των ζημιών. Ο ιερός ναός του Αγίου Μηνά αποτελεί σύμβολο για την πόλη του Ηρακλείου και από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα στην προσπάθεια αποκατάστασής του».

 Ο κ.κ. Ειρηναίος καθώς και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πατέρας Εμμανουήλ Σταυρουλάκης που συμμετείχε στην συνάντηση, ευχήθηκαν στον κ. Βαρδάκη υγεία και καλή δύναμη στον αγώνα του.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ