Περιοδεία κλιμακίου της ΤΕ Ηρακλείου στη ΔΕΥΑΗ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ

Petite Perle 300×250

   Στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) στη Φοινικιά περιόδευσε τη Πέμπτη 13/6, κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος.

Οι εργαζόμενοι μετέφεραν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ την αγωνία τους για τις εργασιακές συνθήκες, καθώς η υποστελέχωση της ΔΕΥΑΗ έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα. Όπως ανέφεραν, το επόμενο διάστημα θα βγουν σε σύνταξη 35 άτομα από το προσωπικό, χωρίς να προβλέπεται αναπλήρωσή τους. Ταυτόχρονα η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται και η υπηρεσία έχει διογκωμένα χρέη, γιατί το κράτος δεν καλύπτει τα έργα που απαιτούνται, ενώ υπάρχει κίνδυνος το επόμενο διάστημα να αναλάβουν ακόμα περισσότεροι εργολάβοι, τομείς της ΔΕΥΑΗ, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, με τα γνωστά αποτελέσματα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τον λαό του Ηρακλείου.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, ανέδειξε το πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο του ΚΚΕ, με την κατάθεση μίας σειράς ερωτήσεων στην Βουλή για τα οξυμμένα προβλήματα της ΔΕΥΑΗ. Τόνισε ότι το ΚΚΕ θεωρεί αναγκαία την ύπαρξη ενός ενιαίου κρατικού φορέα διαχείρισης υδάτινων πόρων, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους ώστε να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και η χρηματοδότηση, προκειμένου αφ' ενός να ολοκληρώνονται τα έργα που απαιτούνται για να υπάρχει φθηνό και ποιοτικό νερό για τον λαό και αφετέρου να μπει τέλος στην απαράδεκτη εντατικοποίηση της εργασίας, όπως συμβαίνει σήμερα με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΗ.

Τόνισε ότι η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΗ, θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα των εκλογών, όποια κυβέρνηση και να προκύψει. Ακριβώς γιατί πίσω από την προεκλογική αντιπαράθεση που προσπαθούν να στήσουν, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, κρύβουν ότι όλοι τους έχουν το ίδιο αντιλαϊκό-αντιδραστικό «σχέδιο». Είναι ήδη όλοι τους δεσμευμένοι στους εφαρμοστικούς νόμους των 3 μνημονίων που όλοι μαζί ψήφισαν και εφάρμοσαν, στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου για ελαφρύνσεις προς όφελός τους και παραπέρα πετσόκομμα των εργατικών δικαιωμάτων, ενώ ειδικά για υπηρεσίες όπως η ΔΕΥΑΗ, όλοι τους υιοθετούν την λογική κόστους-οφέλους, που έχει οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση. Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους και να σκεφτούν με βάση το τι έχει ανάγκη ο λαός μας την επόμενη μέρα των εκλογών, τονίζοντας ότι αυτό που κρίνεται την επόμενη μέρα είναι πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, η μόνη δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα στο πλάι των εργαζόμενων, που μπορεί να πρωτοστατήσει στην οργάνωση αγώνων, να πιέζει αποτελεσματικά, να διεκδικεί, να αποσπά κατακτήσεις. Η ψήφο στο ΚΚΕ στις 7 Ιούλη είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ