Γιώργος Τουτζάρης: «Μας προβληματίζει η καθυστέρηση υπογραφής των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League 2»

Petite Perle 300×250

Ο Αντιπρόεδρος και Γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Εργοτέλης Γιώργος Τουτζάρης φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95,5 όπου και μίλησε για το καυτό θέμα που αφορά την σύμβαση παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων η οποία ακόμα δεν έχει υπογραφεί.

"Προκαλεί προβληματισμό σε όλα τα μέλη της Super League και της Football League, το ότι δεν υπάρχει ακόμα υπογεγραμμένη σύμβαση παραχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Μας αφήνει στο άγνωστο και δεν μπορούμε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας. Δεν γνωρίζουμε το ποσό αλλά ούτε και πως θα γίνει η καταβολή των χρημάτων. Αυτή η κατάσταση μας δυσκολεύει πάρα πολύ στο να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα ετήσιο μπάτζετ, ώστε να ξέρουμε και εμείς που θα βαδίζουμε.  Στις συναντήσεις που είχαν γίνει με τον υπουργό  γινόταν λόγος για ποσά των 800 με 880 χιλιάδων ευρώ. Χαρακτηριστικά μάλιστα να πω ότι έχει βγει στην Διαύγεια το πόσο των 5,5 εκατομμύριων ευρώ, που αναλογεί για την Super League 2, ωστόσο δεν ξέρουμε αν ισχύει και για τις ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ και και οι οποίες έπεσαν από την  Super League 1 δηλαδή τον Λεβαδειακός, τον Απόλλων και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η  απόφαση έχει περάσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα χρήματα είναι εγκεκριμένα και αναμένουμε να μάθουμε πως θα διανεμηθούν και ποιο θα είναι το ύψος. Την ερχόμενη Δευτέρα (24/06) όπως είναι γνωστό υπάρχει προγραμματισμένο συμβούλιο όπου προφανώς ο πρόεδρος θα έχει κάτι περισσότερο να μας πει, πέρα από το οργανωτικό κομμάτι όπου θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για το νέο πρωτάθλημα." 

Σε σχετική ερώτηση για το αν προβληματίζει το γεγονός ότι στις 7 Ιουλίου θα γίνουν οι Εθνικές εκλογές και βάση των δημοσκοπήσεων θα υπάρχει νέα κυβέρνηση  η Νέα Δημοκρατία, η οποία αναμένεται να φέρει και αλλαγή στην Διοίκηση της ΕΡΤ, ο κ. Τουτζάρης απάντησε: 

"Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να περιμένουμε τις εκλογές για κάτι που έχει αποφασιστεί, έχει εγκριθεί και έχει περάσει από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Δεν νομίζω να μπορέσουν να αλλάξουν κάτι πάνω σε αυτό. Άλλωστε είναι και το συμβόλαιο  της Super League 1 με 7 ομάδες άστεγες. Μετά θεωρώ ότι θα τιναχτεί στον αέρα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.  Έτσι λοιπόν απορώ γιατί κωλυσιεργούν. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το λόγο που δεν έχει ακόμα υπογραφή η σύμβαση."

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ