Καταρρίφθηκε αμερικανικό drone από ιρανικό πύραυλο

Petite Perle 300×250

Αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε όταν βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τα Στενά του Χορμούζ από ιρανικό πύραυλο εδάφους- αέρος

Νέα ένταση μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ αναμένεται να πυροδοτήσει η κατάρριψη αμερικανικού drone από ιρανικό πύραυλο.

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγη ώρα από αμερικανό αξιωματούχο, αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε όταν βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τα Στενά του Χορμούζ από ιρανικό πύραυλο εδάφους- αέρος.

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του,  εξήγησε ότι το drone ήταν ένα MQ-4C Triton του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Προς το παρόν δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες, όπως ο χρόνος της κατάρριψης.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, η Northrop Grumman, αναφέρει στον ιστότοπό της ότι το Triton μπορεί να πετάει επί 24 ώρες συνεχώς, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 10 μιλίων και έχει ακτίνα δράσης 8.200 ναυτικών μιλίων.

Νωρίτερα, διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν ότι οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων στο Ιράν κατέρριψαν «κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος» ενώ το πρακτορείο IRNA έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία στο οποίο διακρίνεται το drone να πέφτει χωρίς όμως να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για φωτογραφία αρχείου.

Πηγή: in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ