Δ. Κλαράκης: «Αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει η ελληνική κοινωνία»

Petite Perle 300×250

Την επίσημη παρουσίαση των υποψήφιων  βουλευτών του, έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στα γραφεία του κόμματος ο Συντονιστής ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κλαράκης, εκτίμησε ότι, το βράδυ των εκλογών θα απογοητευτεί οικτρά  η ΝΔ και πως το νησί θα παραμείνει πυλώνας της δημοκρατίας. Ερωτηθείς  για τις τελευταίες  δημοσκοπήσεις που  δείχνουν πιθανή αυτοδυναμία της ΝΔ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επηρεάζεται από αποτυπώσεις της στιγμής και δεν κάνει πολιτική βάση των δημοσκοπήσεων.

Ο  εκλογικός στόχος είναι να παραμείνουν: «οι τέσσερις   έδρες στο Ηράκλειο και γιατί όχι και πέντε», όπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Σημείωσε επίσης  πως το ζητούμενο δεν είναι οι έδρες  ή τα πρόσωπα διότι « αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει η ελληνική κοινωνία».

Νωρίτερα είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες. «Στο προσκλητήριό μας αυτό, δεν περισσεύει κανείς και καμιά.Στις 7 Ιουλίου ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει με ποια κυβέρνηση, ποιο πολιτικό σχέδιο και με ποιο πρωθυπουργό θα πορευθεί η χώρα τα επόμενα 4 χρόνια.Την επόμενη των Εθνικών εκλογών είτε θα έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, μαζί με υπουργούς, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και άλλους συνοδοιπόρους της ακροδεξιάς. Είτε θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτική και δημοκρατική με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό είναι το δίλημμα».
Ο κ. Κλαράκης εκτόξευσε τα βέλη που προς τη ΝΔ λέγοντας ότι θέλει να εφαρμόσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα  «που δεν είναι απλά τίτλοι, αλλά, θα είναι η συντριπτική αλλαγή της καθημερινότητας της πλειοψηφίας των πολιτών προς το χειρότερο. Θέλουν να εφαρμόσουν ένα νέο σκληρό μνημόνιο δικής τους έμπνευσης, με λιτότητα, περικοπές, απολύσεις, αυξήσεις φόρων για τους πολλούς και ελαφρύνσεις για τους λίγους.
Πλέον δηλώνουν απερίφραστα πως θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στα χρόνια του μνημονίου με επαναφορά του κανόνα 5 αποχωρήσεις για 1 πρόσληψη στο δημόσιο, να κόψουν τα κοινωνικά επιδόματα γιατί αυτά αρμόζουν τάχα σε χώρες της λατινικής Αμερικής, να υποχρεωθούμε να δουλεύουμε 7 μέρες τη βδομάδα, να καταργηθεί το 8ώρο και οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας».


Είπε επίσης ότι οι Έλληνες 7 Ιουλίου θα κληθούν να πάρουν μια ιστορική απόφαση: «Όλοι οι Έλληνες βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης κι αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών: Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας ή θα τη δώσουμε πίσω σε αυτούς που τη χρεοκόπησαν. Αυτή είναι απόφαση για τη ζωή μας».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ