Παρέμβαση Νίκου Ηγουμενίδη για την υγεία: «Τα τελευταία χρόνια ανεστράφη η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ στην Υγεία»

Petite Perle 300×250

Με σημερινό άρθρο-παρέμβαση του στον τοπικό τύπο της Κρήτης ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρεται στα θέματα της υγείας, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια ανεστράφη η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ στην υγεία.

«Ειδικά για το ΕΚΑΒ, από το 2016 έως το 2018,  μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, καλύφθηκε σχεδόν πάνω από το 90% έως 95% των απωλειών του 2010 έως το 2015», επισημαίνει ο Νίκος Ηγουμενίδης με αναφορά στα συμπεράσματα της έκθεσης της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για το ΕΚΑΒ την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος ως βουλευτής (Σεπτέμβριος 2017), υψώνοντας τείχος απέναντι στις πολιτικές συρρίκνωσης της Δημόσιας Υγείας.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρεται επίσης στους βασικούς στόχους που αποτυπώνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, μεταξύ αυτών  η περαιτέρω ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ο ρεαλιστικός προγραμματισμός προσλήψεων για το τρέχον και για τα επόμενα έτη (10.000 γιατροί-νοσηλευτές-λοιπό προσωπικό για το 2019-2022 ), αλλά και στον στόχο οι δαπάνες για την υγεία στο τέλος της τετραετίας να ανέλθουν στο 6% του ΑΕΠ, δηλ. στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ειδικά για την Κρήτη, όπου ήδη το σύστημα υγείας έχει φανερά σημάδια σταθεροποίησης, ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει ότι μπορούμε να ανεβάσουμε τον πήχη των στόχων μας: 

«Ο αρχικός μας σχεδιασμός το 2015, να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, σήμερα, 4 χρόνια μετά, στην Κρήτη εξελίσσεται στην φιλοδοξία της υγειονομικής αυτοτέλειας του νησιού, ώστε κανένα περιστατικό να μην χρειάζεται μετακίνηση εκτός Κρήτης για θεραπεία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στη παρέμβαση του για τα θέματα της υγείας, ο Νίκος Ηγουμενίδης επισημαίνει ότι ο στρατηγικός στόχος της Αριστεράς και της Κυβέρνησής είναι αταλάντευτα η οικοδόμηση και η πραγματική ενίσχυση ενός δημόσιου συστήματος υγείας που διασφαλίζει τη δωρεάν, ισότιμη πρόσβαση και καθολική κάλυψη του λαού μας με υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ