Δήλωση Βρύσαλη για την απαράδεκτη κατάσταση με τις συνεχείς διακοπές παροχής νερού σε συνοικίες και χωριά του Δήμου Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

«Είμαστε ακόμη στην αρχή του καλοκαιριού και οι καταγγελίες για διακοπή της υδροδότησηςαπό τις γειτονιές και τα χωριά του Δήμου Ηρακλείου, φτάνουν η μια μετά την άλλη. Σήμερα η Αγία Τριάδα, χθες το Σκαλάνι, τις προηγούμενες μέρες οι Μεσαμπελιές, το κέντρο και οι ανατολικές συνοικίες.

Άραγε αυτό εννοούσε η δημοτική αρχήΛαμπρινού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) όταν προεκλογικά δήλωνε στον Ηρακλειώτη, ότι «λύνει οριστικά το πρόβλημα του νερού στο Ηρακλείου»; Ότι πριν καλά – καλά φτάσουμε στην κορύφωση της καλοκαιρινής σεζόν δεν θα έχουν τα σπίτια μας νερό;

Εάν το πρόβλημα έγκειται στα έργα του ΟΑΚ και την σύνδεση του νέου αγωγού, όπως ενημέρωσε η ΔΕΥΑΗ, τότε πως εξηγείται, ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί από τις 20/6 κι ακόμη και σήμερα υπάρχουν γειτονίες που δεν έχουν νερό; Μάλιστα για κάποιες από αυτές, όπως στην Αγία Τριάδα το πρόβλημα διαρκεί πάνω από μία εβδομάδα.

Ο λογαριασμός της ΔΕΥΑΗ θα έρθει κανονικά σε όλα τα σπίτια και κανονικά θα ζητηθεί να πληρωθεί από τους Ηρακλειώτες, είτε έχουν νερό είτε δεν έχουν. Επομένως χρειάζεται άμεσα η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΗ να αναλάβουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η παροχή νερού σε όλο το Δήμο. Να δεσμευτεί πως δεν θα αφήσει κανένα σπίτι χωρίς νερό για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Επίσης θεωρούμε επιβεβλημένο, να φροντίσει η δημοτική αρχή, για ελαφρύνσεις – εκπτώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΗ και συνολικά στα δημοτικά τέλη, για εκείνες τις περιοχές και τις οικογένειες που λόγο της πολυήμερης διακοπής νερού υπέστησαν πέρα από την ταλαιπωρία και οικονομική ζημιά αφού αναγκάστηκαν να αγοράσουν νερό από ιδιώτες.

Το ότι το χειμώνα πνίγεται ο λαός μας από πλημμύρες και το καλοκαίρι ξαναζούμε τον εφιάλτη τα λειψυδρίας δεν είναι «κατάρα του  θεού». Είναι η συνειδητή έλλειψη τόσο σε αντιπλημμυρικά έργα από τη μία όσο και σε φράγματα και άλλες υποδομές αναγκαίες για την συγκράτηση και αξιοποίηση του νερού από την άλλη. Έργα όχι «επιλέξιμα» από την ΕΕ, την κυβέρνηση, τις περιφέρειες και τους δήμους, γιατί η αξιοποίηση τους μπορεί να σώσει ζωές και να ανακουφίσει από τεράστια λαϊκά προβλήματα, όμως δεν μπορεί να φέρει άμεσα κέρδη σε επιχειρηματικούς ομίλους.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ