Με λαμπρότητα η ενθρόνιση του Κρητικού Αρχιεπισκόπου Μακάριου στη μακρινή Αυστραλία

Petite Perle 300×250

Στις 04.00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) έλαβε χώρα με θρησκευτική λαμπρότητα η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Η λαμπρή τελετή ενθρόνιση του Κρητικού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ, με το πλήθος κόσμου που ήταν συγκεντρωμένο να φωνάζει «Αξιος» στον νέο ποιμενάρχη.   

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, ενώ το παρών έδωσαν πλήθος ιεραρχών.

Παρίστανται επίσης δεκάδες Αρχιερείς αλλά και απλοί κληρικοί από όλη την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, καθώς και οι Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος λαού από όλα τα διαμερίσματα της πέμπτης ηπείρου, όπως αναφέρει το dogma.gr.

Μεταξύ αυτών είναι ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σεβ. Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Το «παρών» έδωσε και η Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία της Αυστραλίας.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Κρητικός Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος εξελέγη παμψηφεί, το απόγευμα της Πέμπτης (09/5) ως νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλία, ενώ κατείχε μέχρι πρότινος τα καθήκοντα του βοηθού Επισκόπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και βρισκόταν στην Εσθονία, οργανώνοντας την Τοπική Εκκλησία.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ