Χ. Μαμουλάκης:«Πυρήνας δημιουργίας» το Τεχνικό Επιμελητήριο

Petite Perle 300×250

Με διπλή ιδιότητα βρέθηκε το μεσημέρι τις Δευτέρας στο κτήριο του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΑΚ)  ο Χάρης Μαμουλάκης.
Ως υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αλλά και ως πολιτικός μηχανικός και μέλος του Επιμελητηρίου, συναντήθηκε με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και της αντιπροσωπείας του Τμήματος, μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό αλλά και συγκινησιακό κλίμα.


Ο Χάρης Μαμουλάκης υπογράμμισε ότι βρέθηκε «στο σπίτι του» προκειμένου να συζητήσει με φίλους και συναδέλφους. «Τα κοινά μας βιώματα θα καταστήσουν ευκολότερη  και μια "κοινή περπατησιά"  προκειμένου  να τρέξουν θέματα πρακτικά και τεχνικά που απασχολούν τον κλάδο» ανέφερε χαρακτηριστικά στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος της Δ.Ε. Ειρήνη Βρέντζου, ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας, Χαράλαμπος Κουτρούλης, ο Δημήτρης Ρομπογιαννάκης  Γ.Γ. της Δ.Ε. , ο Κώστας Μπάκιντας, μέλος της Δ.Ε. καθώς και άλλα μέλη.

Επεσήμανε δε ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας να συνεχίσει να λειτουργεί το ΤΕΕ  πανελλαδικά – αλλά και το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης ειδικότερα – ως ένας «ζωντανός πυρήνας δημιουργίας».


Όπως τόνισε: «Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες για τα θέματα που αφορούν στους μηχανικούς. Μαζί θα εργαστούμε και θα διεκδικήσουμε λύσεις  για τα προβλήματα του κλάδου αλλά και για την υλοποίηση αλλαγών που δρομολογούνται σε αναπτυξιακά ζητήματα από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτά της  χωροταξίας ή της εξοικονόμησης ενέργειας. Πάντα με τρόπο  που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, την ασφάλεια των έργων, την επένδυση της κοινωνίας και τον κόπο των μηχανικών".


Παράλληλα έκανε αναφορά στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο έχει ορίζοντα το 2037, με συγκεκριμένους δείκτες, στόχους και δομές παρακολούθησης.  Ένα Στρατηγικό Σχέδιο τεκμηριωμένο τεχνοοικονομικά και στηριγμένο σε επιστημονικά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια και στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι υποδομές που απαιτούνται στη χώρα μας

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η εκπροσώπηση των μηχανικών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια, γεγονός που θα πρέπει να αλλάξει. «Η "φωνή" μας στη Βουλή πρέπει να είναι δυνατή, το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι ένας ισχυρός θεσμικός φορέας και η αξιοποίησή του από την Πολιτεία επιβεβλημένη», κατέληξε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ