Αύριο το 20% των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ – Αντιδράσεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το de minimis

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών το 20% των αποζημιώσεων του έτους 2018, που αφορά την φυτική παραγωγή.

Αυτό βέβαια εξοργίζει για μια ακόμη φορά τον αγροτικό κόσμο με τους συνδικαλιστές να δηλώνουν εμπαιγμό από τον Οργανισμό.

«Μας είχαν υποσχεθεί ότι μέχρι τέλη Ιουνίου θα πιστωθεί το 30% των αποζημιώσεων στους λογαριασμούς και αντί αυτού έρχονται σήμερα να πανηγυρίζουν για το 20%.  Δεν τήρησαν ούτε το μήνα, αλλά ούτε το ποσοστό», δηλώνει ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών  Συλλόγων Νομού Ηρακλείου Μιχάλης Καμπιτάκης.

Ωστόσο, καζάνι που βράζει ο αγροτικός κόσμος, όσον αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τη χορήγηση de minimis ύψους 5,35 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς σταφυλιών μόνο της Κορινθίας, όπως πρώτη έφερε το θέμα στη δημοσιότητα «Η Φωνή του Μαλεβιζίου».

Οι συνδικαλιστές του Ηρακλείου αντιδρούν, αλλά παρά τις οχλήσεις προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν λάβει καμία απολύτως απάντηση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Καμπιτάκης: «Φαίνεται οι υπόλοιποι αγρότες της χώρας αξίζουν τη χορήγηση de minimis, όχι όμως οι αγρότες της Κρήτης. Διαμαρτυρηθήκαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στους βουλευτές του νόμου και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά δυστυχώς «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ