Μανώλης Λέκκας: Η κακοκαιρία έρχεται προς την Κρήτη

Petite Perle 300×250

Την αγανάκτησή του για τη σύγχυση που προκλήθηκε στον κόσμο με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, εξέφρασε με δηλώσεις του στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας  παράλληλα, εφιστά την προσοχή σε αρχές και πολίτες να εστιάζουν αποκλειστικά για την ενημέρωσή τους στις πιστοποιημένες εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς συχνά προκαλείται σύγχυση και δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα.

Όπως είπε, υπήρχε η σχετική ενημέρωση από τα έγκυρα μέσα, ενώ η αρχική πρόγνωση ήταν για την ευρύτερη περιοχή και όχι συγκεκριμένα για τη Χαλκιδική όπου είχαμε τα θύματα, τους αγνοούμενους, τους δεκάδες τραυματίες και τις τεράστιες καταστροφές.

Σημείωσε επίσης, ότι η αρχική πρόγνωση της ΕΜΥ κινείται πάντα σε γενικό πλαίσιο, για να συμπληρώσει ότι  η κακοκαιρία έρχεται προς την Κρήτη, κάνοντας πρώτα την εμφάνισή της από τα δυτικά, ενώ σε κεντρική και ανατολική Κρήτη θα είναι πιο εμφανής με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας έως το βράδυ σε αντίθεση με τις πρωινές ώρες όπου στο Ηράκλειο η θερμοκρασία έφτασε τους  34 βαθμούς Κελσίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ