Στους 7 οι νεκροί στη Χαλκιδική – Σορός εντοπίστηκε στη θάλασσα

Petite Perle 300×250

Ανεβαίνει η λίστα θανάτου στη Χαλκιδική, καθώς εντοπίστηκε ένας ακόμη νεκρός. Σύμφωνα με μέλος της ομάδας των διασωστών, μια σορός ενός άντρα εντοπίστηκε 6 ναυτικά μίλια από την ακτή, ανάμεσα στη Σωζόπολη και στη Νέα Καλλικράτεια. Έτσι οι νεκροί αυξάνονται στους επτά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, συνεπώς δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για τον 62χρονο ψαρά που αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική. Στην περιοχή στην οποία είχαν χαθεί τα ίχνη του ψαρά επιχειρούν ένα ρωσικό σκάφος και το πλωτό του Λιμενικού Σώματος.

Αρκετοί είναι και οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής. Το σκηνικό συνθέτουν ξεριζωμένα δέντρα, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, ενώ οι ζημιές να είναι ανυπολόγιστες.

Οι άνεμοι που έπληξαν την περιοχή είχαν ταχύτητα πάνω από 100 χιλιόμετρα την ώρα! 

Οι έξι ταυτοποιημένοι νεκροί είναι: Μία γυναίκα από τη Ρουμανία, 54 ετών και ο 8χρονος γιος της, οι οποίοι έτρωγαν σε ταβέρνα στη Νέα Πλάγια, όταν ο τυφώνας παρέσυρε το στέγαστρο κάτω από το οποίο βρίσκονταν στην παραλία. Αποτέλεσμα η γυναίκα να καταπλακωθεί από το στέγαστρο ενώ μαρτυρίες θέλουν τον 8χρονο να έχασε τη ζωή του όταν ο αέρας τον σήκωσε ψηλά και τον πέταξε με δύναμη στην απέναντι τζαμαρία ενώ προσπαθούσε να τρέξει για να σωθεί! Ένας Ρώσος πατέρας και ο μόλις δύο ετών γιος του περνούσαν σε περιοχή που είχε δέντρα στη Νέα Ποτίδαια και καταπλακώθηκαν. Και δύο ηλικιωμένοι από την Τσεχία, ηλικίας 72 και 70 ετών, που σκοτώθηκαν μέσα στο τροχόσπιτό τους, το οποίο σήκωσε ο αέρας!

Μία γυναίκα 72 ετών είναι η πιο σοβαρά τραυματισμένη. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή της είναι κρίσιμη, καθώς φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Συνολικά, το πρωί της Πέμπτης, 23 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους και πέντε παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Γεννηματάς.  Πρόκειται για τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι, ηλικίας από 3,5 έως 13 ετών, όλα Ελληνόπουλα εκτός από ένα κορίτσι από τη Σερβία, που τραυματίστηκαν από αιωρούμενα αντικείμενα λόγω της θεομηνίας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τις περιοχές Φλογητών και Νέων Πλάγιων Χαλκιδικής. Ενα παιδί χρειάστηκε να χειρουργηθεί λόγω τραύματος στο κεφάλι, αλλά πλέον νοσηλεύεται όντας εκτός κινδύνου. Τα υπόλοιπα παιδιά έχουν θλαστικά τραύματα και δεν αντιμετωπίζουν κάτι σοβαρό.

Αγνοείται ψαράς στη Νέα Καλλικράτεια

Μεγάλη αγωνία υπάρχει για τον ψαρά που αγνοέιται στη Νέα καλλικράτεια. Το Λιμενικό Σώμα πραγματοποιεί έρευνες με κάθε μέσο στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου αλιέα, που βγήκε το απόγευμα της Τετάρτης για ψάρεμα με το σκάφος του ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.

Στις έρευνες από το πρωί της Πέμπτης συμμετέχει ένα ελικόπτερο Αγκούστα Μπελ της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο πλωτά του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία αλλά και δύτες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του λιμενικού που θα βουτήξουν στην περιοχή.

https://www.protothema

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ