Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Κανείς δικηγόρος δεν αναλαμβάνει τον 27χρονο

Petite Perle 300×250

Την Παρασκευή θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 27χρονος, μετά τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που του άσκησε ο εισαγγελέας

Κανένας δικηγόρος δεν θέλει να αναλάβει την υπεράσπιση του 27χρονου άνδρα, ο οποίος ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος όταν έβλεπε τα δελτία ειδήσεων για την εξαφάνιση της επιστήμονα εκνευριζόταν, με τη στάση του να προκαλεί υποψίες στη σύζυγό του. Όταν ο κλοιός άρχισε να στενεύει, αποφάσισε να της αποκαλύψει την αλήθεια.

Στην συνέντευξη τύπου των επικεφαλής των ερευνών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, υπογραμμίστηκε πως στην εξιχνίαση του εγκλήματος οδήγησε η μεθοδικότητα στις έρευνες σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των στοιχείων και τα δύο λάθη του 27χρονου. 

Ο δράστης χτύπησε με το αυτοκίνητό του την 60χρονη και εν συνεχεία μετέφερε μ' αυτό το άψυχο σώμα της χωρίς να γνωρίζει ότι το όχημά του είχε καταγραφεί από κάμερες. Παράλληλά όταν πήγε στην περιοχή στην οποία πέταξε τη σορό, είχε ανοιχτό το κινητό του τηλέφωνο, αφήνοντας "ίχνη" παρουσίας στην περιοχή. 

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. πάντως, θα δώσουν και την οριστική απάντηση στο ερώτημα αν είχε κάνει ένα ακόμη λάθος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος.

Στα Εργαστήρια έχει μεταφερθεί ένα αντικείμενο που έχουν άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει στην Αεροπορία και βρέθηκε στο σημείο που είχε βρεθεί η σορός. Μένει να αποδειχθεί αν ήταν τυχαίο εύρημα ή αν ανήκει στον 27χρονο και χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της σορού. 

Ενώπιον των αστυνομικών, φέρεται να έπεσε στην πρώτη μεγάλη αντίφαση. Ενώ το αυτοκίνητο του είχε καταγραφεί να κινείται στην περιοχή την ημέρα της εξαφάνισης (και δολοφονίας της Suzanne), εκείνος ισχυρίστηκε ότι είχε να επισκεφθεί την περιοχή περίπου ένα μήνα. Η δήλωση αυτή κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών, οι οποίοι κατάλαβαν ότι ο 27χρονος κάτι έκρυβε. Ο ίδιος το μεσημέρι της Δευτέρας φέρεται να είπε «Κάποιες φορές με πιάνει κάτι και θέλω να κάνω κακό». 

Η Αμερικανίδα βιολόγος βρέθηκε όπως όλα δείχνουν στο διάβα του 27χρονου τη λάθος στιγμή. Δεν υπήρχε κάποιο άλλο στοιχείο που να συνδέει θύμα και δράστη. Στη θέση της θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη γυναίκα, πράγμα που δήλωσε ο ίδιος ο δράστης.

Η Ίτον είχε επισκεφθεί την Κρήτη και το Κολυμπάρι και άλλες φορές στο παρελθόν, πάντα για επιστημονικούς λόγους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 60χρονη ήταν πραγματικά αφοσιωμένη στην επιστήμη της, γεγονός που αναγνώριζαν όλοι οι συνάδελφοι της.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ