Η λάθος ανακύκλωση στοιχίζει 10.000 ευρώ ετησίως στο Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

Ακριβά πληρώνουμε όλοι μας, τη λάθος ανακύκλωση όχι μόνο περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά.

Για παράδειγμα στο Δήμο Μαλεβιζίου , η υπόθεση αυτή στοιχίζει κατά μέσο όρο 10.000 ετησίως, ενώ οι τόνοι των υπολειμμάτων που μεταφέρονται στους Πέρα Γαλήνους, ξεπερνούν τους 300.

Το χρηματικό αυτό ποσό οφείλει ο Δήμος Μαλεβιζίου στο Δήμο Ηρακλείου, και αφορά στην μεταφόρτωση και μεταφορά του υπολείμματος που προέκυψε από τη διαλογή του ανακυκλώσιμου υλικού στο Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), από το Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ηρακλείου στο ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων , με οχήματα του Δήμου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα το ποσό της οφειλής για το 2018 είναι 10.457 ευρώ και αφορά στην μεταφορά 388, 32 τόνων που κοστίζουν ανά τόνο 26,93 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ημερήσιας διάταξης του  Δημοτικού Συμβουλίου, που καλείται να εγκρίνει , στη συνεδρίαση του, τη σχετική δαπάνη.

Επίσης,  επειδή όπως αναφέρεται υπάρχει αδυναμία της εκτέλεσης του έργου αυτού από το Δήμο Μαλεβιζίου, λόγο έλλειψης  προσωπικού και εξοπλισμού, ζητείται να ακολουθηθεί η ίδια τακτική και το 2019.

Αυτή τη στρατηγική  ακολουθούν και οι άλλοι Δήμοι.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ